Mistä tietää, että on kevät?

Itse havahduin kevääseen viime viikonloppuna, kun nautiskelin aamukahvia keittiön pöydän ääressä. Ihastelin siinä kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa naistenpäivänä Larilta saatuja kauniita tulppaaneja ja keittiön ikkunasta avautui näkymä järvelle. Avonaisesta parvekkeen ovesta tulvi viileä raikas kevätilma sisälle asuntoomme ja myös keväinen aurinko valaisi keittiötä kirkkaasti. Tuosta hetkestä oli aivan pakko näpsäistä myös kuva muistoksi. 

Nimetön

Lauantaita lähdimmekin viettämään järven jäälle koko pikkuisen perheemme voimin. Tuolloin oli lauantai ja ajatuksena oli ulkoilla Nalan kanssa ja istahtaa pilkille, josta matka jatkuisi nuotiopaikan ja makkaran grillauksen kautta takaisin kotiin. No ei onnistunut suunnitelma ihan täysin ensimmäisellä yrittämällä, koska päivän parhaat naurut sain siinä vaiheessa, kun Lari istahti ensimmäiselle pilkkireiälle ja alkoi siinä sitten pohtimaan, että mitähän tuonne reikään viskaisi. Oli sitten itse pilkki jäänyt kotiin keittiön pöydälle. No käsin oli hivenen turhan haastavaa tuo pilkkiminen, joten siirtyi sitten seuraavaan päivään pilkkireissu.   Sunnuntaina päästiin sitten sinne pilkille istuskelemaan ja nauttimaan siinä samalla kevään lämmittävästä auringosta. Tarkoin oli tällä kertaa tarkistettu, että kaikki vermeet oli mukana. Ylitsemme lensi kevään ensimmäinen joutsenpari. Ensin luulin järven toiselta puolelta meitä lähestyvää lintuparia lokeiksi. Kun linnut lähestyivät meitä niin olin juuri Larille sanomassa, että katsoppa miten on lihavia lokkeja tuolla kunnes samalla älysinkin, että nehän olivatkin joutsenia. Uljas joutsenpari lensi aivan ylitsemme ja siitä jo kyllä viimeistään tuli hyvin vahva fiilis, että keväthän on jo pitkällä.

Nimetön2

Nimetön3

No tulihan sitä saalistakin, eikä ollut turha pilkkireissu. Larin ensimmäinen pilkkien saatu hurja saalis! Ensimmäinen sintti oli niin pieni, että päästettiin takaisin kasvamaan, jotta voidaan hakea se kesällä sitten mato-ongella ruokapöytään. Toistakin ahventa vielä sintiksi kutsuisin, mutta oli siinä täytettä ruotojen ympärillä jo sen verran, että päätettiin paistaa siitä nuotiolla herkku Nalalle. Nala kun oli niin valppaana vahtinut jokaista pilkkireikää, että mitä sieltä nousee.

Nimetön4

Nimetön5

Läheisessä saaressa on viimeisen päälle laavu ja nuotiopaikka ulkoilijoita varten, jossa kelpaa pysähtyä hörppäämään vaikka kahvit termarista ja paistamaan makkarat. Niin myös tällä kertaa tehtiin ja Nalakin malttoi pysyä poissa nuotiosta vaikka vaikeaa tuntuikin olevan, kun kala paistui tikun nokassa. Mutta palkittiin Nalankin odotus sitten viimein.

Nimetön6

Nimetön7

2 Replies to “Mistä tietää, että on kevät?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: