Hyvinvointia ja laatuaikaa parisuhteelle Tallinnasta

Tallinnassa on tullut käytyä useampia kertoja elämän varrella ja Tallinna onkin hyvä matkakohde esimerkiksi viikonlopun mittaiselle irtiotolle arjesta. Myös edullisuutensa vuoksi tätä reissua varten ei välttämättä tarvitse säästää kuukausia toisin kuin moniin muihin ulkomaan matkoihin. Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa ja minilomalle löytyy useita erilaisia variaatioita. Kukin lomailee tyylillään ja Tallinnasta löytyy puitteet kyllä moneen erilaiseen tyyliin. Tallinnasta on kaupunkilomaksi, kulttuurilomaksi, biletyslomaksi, rentoutuslomaksi, shoppailulomaksi tai vaikka terveyslomaksi. Vaihtoehtoja sekä näkökulmia Tallinnan matkailuun löytyykin varmasti loputtomiin.

Omasta Tallinnan lomastani on vierähtänyt jo tovi. Mielestäni Tallinna on mukava ja edullinen kaupunkikohde niin kesällä kuin talvellakin. Viimeksi kävimme Larin kanssa Tallinnassa marraskuussa 2013 juhlistamassa naimisiinmenoamme, kun emme ihan malttaneet odottaa tammikuussa odottaneeseen häämatkaamme. Lähdimme Tallinnaan siis viettämään laatuaikaa yhdessä, rentoutumaan ja nauttimaan toistemme seurasta. Tarkoitus oli myös vähän kiertää putiikeissa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Lomailuumme kuuluu aina myös hyvästä ruuasta nauttiminen, mutta minkä sille voi kun vaimo on syöppö ja mies koulutukseltaan alun perin kokki 😀

Tallinnassa vietimme pidennetyn viikonlopun. Menimme Eckerö Linen laivalla Suomenlahden yli ja laivalla nautimme runsaan meriaamiaisen. Tunnelma oli loman alkumetreiltä saakka rento ja hauska. Paluumatkalla laivalla nautimmekin sitten päivällisen buffetissa. Pakko on kyllä todeta, että monia päivällisiä olen noutopöydistä syönyt, mutta Eckerö Linen buffet oli yksi parhaista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun matkustimme Eckerö Linen laivalla ja yllätyin todella positiivisesti.

Nimetön 1Nimetön 2

Tallinnassa yövyimme Kalev Spa-hotellissa, johon olimme erittäin tyytyväisiä. Edulliseen hintaan sisältyi siisti viihtyisä huone ja runsas sekä monipuolinen aamupala. Viihdyimme myös hotellin kylpyläosastolla pariinkin otteeseen. Kylpylän sisältyminen hotellihuoneen hintaan oli todella hyvä juttu. Hotellilla on monipuoliset kauneus- ja hyvinvointipalvelut saatavilla lisämaksusta. Loman alkajaisiksi Lari siisti kuontalonsa parturin penkissä Kauneuskeskuksen puolella ja rentoutuspuolesta vastasi hotellin Wellness-keskus, jossa kävimme kokovartalohoidoissa/-hieronnoissa. Itselleni valitsin Bali Spa-vartalohoidon ja Lari valitsi itselleen energiaa antavan vartalohoidon hieronnalla. Molemmat olimme todella tyytyväisiä Wellness-keskuksen palveluun. Hoidon jälkeen iho tuntui todella kimmoisalta ja pehmeältä päästä varpaisiin ja hieronta poisti kyllä kaiken mahdollisen stressin. Suosittelen kaikille lomalla käyttämään hetken myös itsensä hemmotteluun.

Tallinnassa kiersimme sekä uutta että vanhaa kaupunkia ja satama-alueen ostospaikkoja myös. Tällä kertaa kiikarissa olivat pääsääntöisesti joululahjojen osto perheenjäsenille, mutta kyllä jotakin kivaa tuli shoppailtua myös itselle. Tallinnasta löytyy sekä kohtuuhintaista laatutavaraa että edullisia markkinatuotteitakin. Jokainen löytää varmasti jotakin mieluista ja omaan budjettiin sopivaa. Kristalli on Tallinnassa huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa ja kristalliastioista onkin tarjolla valtavasti eri vaihtoehtoja. Me ostimme kristallia lahjaksi molempien äideille sekä Larin siskolle ja kyllähän kaikki tuntuivat pitävän lahjoistaan. Kristallista saa kyllä aina pientä luksusta elämään ihan arjenkin keskellä, jos vaikka kattaa arkiseen ruokapöytään makaronilaatikon seuraksi kristallilasit.

Syömässä kävimme yhtenä iltana idyllisessä vanhan kaupungin Olde Hansa-ravintolassa, jota voin kyllä lämpimästi suositella kaikille hyvän ruuan ystäville. Ravintola yllätti erilaisuudellaan ja erittäin hienosti toteutetulla keskiaikaisella tunnelmalla ja sisustuksella. Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli todella paljon. Ruuan suhteen ei oltu turhia hienosteltu vaan ruoka oli hyvin konstailematonta rehtiä ruokaa ja siinä oli käytetty myös paljon sellaisia raaka-aineita, jotka ovat varmasti hyvin tuttuja esimerkiksi isovanhemmillemme, mutta nykypäivän ruokapöydässä harvinaisempi näky, kuten vaikka ohrasuurimot. Olde Hansa ei ole edullisin ruokapaikka Tallinnassa, mutta hinta-laatu-suhde oli mielestäni hyvä ja ravintolasta sai rahoilleen vastinetta niin tunnelman kuin ruuankin suhteen. Tykkäsin ja varmasti tulen käymään uudelleenkin tulevilla Tallinnan reissuillani!

Nimetön 3
Ajanvarauskortin kääntöpuolella oli tällainen teksti
Nimetön 4
Olde Hansa sijaitsee vanhassa kaupungissa
Nimetön 5
Sisustus oli tunnelmallinen ja ravintola oli valaistu pelkin kynttilöin
Nimetön 6
Ruokaa oli lautasella niin, että riitti 😀
Nimetön 7
Rappuset vessaan oli valaistu kynttilöin myös

Nimetön 8

Kävimme Tallinnan reissulla myös Lentosatamassa tutustumassa museoon, jossa emme olleet aiemmin käyneet. Tuolloin museossa oli meneillään Titanic-näyttely, josta voin todeta, että näyttely oli todella upea. Harmiksemme otimme reissulta kuvia pääsääntöisesti puhelimen kameralla ja emme tietenkään tajunneet, että ulkomailla kun ei ole puhelimessa nettiyhteys päällä, niin kuvat eivät automaattisesti tallentuneet SkyDriveen ja kun reissun jälkeen vaihtui puhelin, niin kuvat sitten katosivat taivaan tuuliin. Titanic-näyttelystäkin oli hienoja kuvia, kun astumme laivaan ja kuuluisilta laivan pääaulan rappusilta, mutta nepä kuvat ovat nyt hävinneet. Jokainen näyttelyn vieras sai kuitenkin muistoksi alkuperäistä maihinnousukorttia muistuttaneen kortin ja tässäpä kuva omastani.

Nimetön 9
Maihinnousukortti edestä ja takaa
Nimetön 10
Lentosatamassa Lari testasi lentokonesimulaattoria

 

Seuraavan kerran, kun matkustamme Tallinnaan, matka tulee sisältämään itselleni aivan uuden kokemuksen, kun palkitsen itseni suuresta onnistumisestani eli tupakanpolton lopettamisesta. Matkan ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta sen voin paljastaa, että tulen kertomaan vinkkejä terveysmatkailuun, kunhan ensin itse olen testannut suunnitelmani toimivaksi 😀

One Reply to “Hyvinvointia ja laatuaikaa parisuhteelle Tallinnasta”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: