Ostokset lomaa varten ja vinkkejä matkasuunnitteluun

Monet ovat päässeet jo talvilomastaan nauttimaan, mutta itsehän vielä omaa lomaani odottelen. Huhtikuun lopulla on tarkoitus suunnata nokka kohti Egyptin valkeita hiekkarantoja Punaisenmeren rannalle, mutta ennen sitä on hyvin aikaa suunnitella lomaa, fiilistellä tulevia kokemuksia ja valmistautua reissuun vaikkapa shoppailemalla, koska eihän sitä nyt sovi tietystikään vanhoilla kuteilla reissuun lähteä 😀 Reissuille täytyy etukäteen toki ostaa monesti kaikkea tarpeellista ja hyödyllistäkin, mutta mielestäni saa sitä reissufiilistä nostattaa myös vaikka ostamalla jo valmiiksi uuden, ihanan ja sen juuri täydellisen kesämekon. Tai vaikka kaksi mekkoa, huivin ja uudet bikinit, kuten itselleni kävi 😀

WP_20150403_115

Itse mietin valmiiksi ennen reissua mitä kaikkea mukaan tarvitsenkaan, jotta reissusta tulee onnistunut. Esimerkiksi hyvään ”matka-apteekkiin” panostan aina. Matka-apteekin olisi hyvä sisältää henkilökohtaisten lääkkeiden lisäksi ainakin särkylääkettä, ripulilääkettä, maitohappobakteereita, laastareita ja rakkolaastareita. Mukaan varaan myös laadukasta aurinkorasvaa tarpeeksi suurella suojakertoimella riippuen toki sen kertaisesta matkakohteesta ja jotakin tehokasta hoitavaa rasvaa mahdollisesti auringossa kärähtäneen ihoni hoitoon. Hyvä matka-apteekki pelastaa loman katastrofilta nopeasti jos vaikkapa vatsa menee sekaisin paikallisen ruuan vuoksi. Itse en ainakaan kauan odotetusta lomasta halua menettää yhtään ylimääräistä minuuttia esimerkiksi sairasteluun, jos on mahdollista lääkitä ja hoitaa itsensä omatoimisesti takaisin lomakuntoon.

 

Lomalla tulee myös ainakin itselläni käveltyä todella paljon! Suositeltu 10 000 askelta päivässä menee lomalla helposti rikki varmasti joka päivä, kun joutuu tai ehkä pikemminkin saa kävellä lentokentillä, ostoksilla, erinäisissä aktiviteeteissa, nähtävyyksiä katselemassa ja sitten kun eksyy ne monet kerrat, kun jotakin yrittää löytää vieraassa paikassa. Tästä syystä siispä hyvät kengät ovat onnistuneen loman kannalta todella tärkeät. Mietin aina millaisia lenkkareita, sandaaleita, kävelykenkiä, bilekenkiä jne. tulen lomallani tarvitsemaan ja käyn kenkävarastoni huolella läpi. Otan reissuun mukaan vain hyvältä tuntuvia ja hyvin istuvia monikäyttöisiä kenkiä ja jos huomaan, että jostain tietyistä kengistä on pula, mitkä tarvitsen ehdottomasti mukaan reissuun, niin käyn ostamassa kengät hyvissä ajoin ja totutan jalkani uusiin kenkiin jo kotona, jotta ne ovat reissuun mennessä muokkautuneet jalkoihini hyvin. Hyvä esimerkki uusien kenkien arvaamattomuudesta löytyy aiemmasta kirjoituksestani TÄÄLTÄ, kun menin tekemään amatöörimäisen kardinaalimunauksen.

 

Lomastaan saa myös itselleen pidemmän kokemuksen, kun aloittaa lomafiilistelyn jo hyvissä ajoin. Etukäteen voi esimerkiksi netistä ottaa selvää matkakohteen nähtävyyksistä ja aktiviteeteista sekä paikallisesta ruokakulttuurista. Voi mielikuvamatkailla jo etukäteen vaikka paikalliseen ravintolaan ja miettiä mitä kaikkia ihania herkkuja matkallaan haluaisikaan syödä. Tai voi vaikka suunnitella, että mitä haluaisi tehdä ja kokea ja mielessään ottaa jo varaslähdön paraatipaikoille ihastelemaan mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Myös monista käytännönasioista kannattaa ottaa ennen lomaa selvää, jotta sellaiseen ei tarvitse käyttää kallisarvoista loma-aikaa matkakohteessa. Esimerkiksi paikalliseen liikennekulttuuriin ja joukkoliikenteeseen kannattaa tutustua netissä jo etukäteen mikäli mahdollista. Monissa matkakohteissa on myös paljonkin suomalaisista tavoista eroavia tapoja. Netissä voi tutustua etukäteen paikalliseen tapakulttuuriin, jotta matkalla osaa sitten sulautua helpommin joukkoon ja toimia paikallisten kanssa esimerkiksi tahattomasti loukkaamatta, kun tuntee paikalliset tavat ja normit.

 

Mukavaa matkasuunnittelua! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: