Pääsiäinen meidän tapaan

Jokaisella on oma tapansa viettää juhlapyhiä ja hyvä niin. Pääsiäinen ei meidän tuvassa ole mitenkään erityinen juhla, mutta toki pitkä vapaa töistä tekee viikonlopusta hieman erilaisen. Meille tyypilliseen tyyliin tietysti pääsiäiseen kuuluu hyvä ruoka. Ei välttämättä perinteinen lammas eikä mitään hienosteluja, mutta hyvää ruokaa kumminkin. Tänä vuonna pitkäperjantaina uunissa hautui perinteinen palapaisti monta tuntia ja voin kertoa, että maistui perunamuusin, parsakaalin, salaatin ja puolukkasurvoksen kera!Jälkkäriksi syötiin mämmiä!

 

Pitkäperjantain ohjelmaan kuului myös kahvittelut sukulaisten kanssa mummoni luona ja mahtuihan tuohon hetkeen muutama väsähtänyt pääsiäisen munavitsikin. Ainakin kovasti mietittiin, että onko veljelläni ollut perinteinen pääsiäinen, joka on alkanut illanvietolla täydessä mämmissä, aamulla on herätty noita-akan vierestä ja viimeisenä on mietitty mikä yllätys munassa tällä kertaa mahtaakaan olla. Noh, toivottavasti ei nyt ihan niin railakas pääsiäinen olisi kuitenkaan ollut!

 

Lauantaina pääsiäisviikonlopun vietto jatkuikin sitten vanhempieni luona, missä syötiin mahat pullolleen jälleen kerran, kuinkas muutenkaan. Lari teki omatekoisen sienisalaatin ja koristeli lasipurkinkin vielä pääsiäiseen sopivin kuvin! Omatekoinen sienisalaatti syntyy helposti säilötyistä suolasienistä, joista ensin keitetään ylimääräinen suola pois runsaassa vedessä ja sen jälkeen sienet huuhdellaan lävikössä. Sienet puristetaan kuivaksi esimerkiksi puhtaan keittiöliinan sisässä. Tämän jälkeen sienet pilkotaan ja mukaan silputaan sipulia. Sekaan lorautetaan kermaa ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla omaan makuun sopivaksi. Alkupalaksi söimme parsaa ja pääruuaksi naudan paahtopaistia, punaviinikastiketta, röstiperunaa, paistettua lehtikaalia ja sienisalaattia. Nam!

 

Sunnuntai-aamu alkoikin sitten sillä, että meillä oli Larin mukaan käynyt loikkimassa joku pitkäkorvainen vemmelsääri sillä aikaa, kun minä vielä nukuin! Ja niinhän olikin, keittiön pöydällä ollut kulho oli tyhjä! Pääsiäispupu oli piilotellut munia ympäri asuntoa… Näin meillä, aikuistenkin pitää joskus leikkiä! 😀

 

Ja tietenkin pääsiäiseen mahtui vielä ulkoilua Nalan kanssa ja kevään merkkien bongailua niin lenkillä kuin omassa kotipihassakin. Lenkillä bongattiin muun muassa kevään ensimmäiset leskenlehdet! Kotipihassakin tapahtuu. Tulppaanin verson punertava pää maastoutui hyvin punaisen katteen sekaan, krookukset sen kun vain jatkavat kasvuaan ja narsissitkin näyttäytyvät jo.

WP_20150405_059

Hyvää pääsiäistä kaikille ja kertokaahan toki miten itse olette pääsiäistä viettäneet 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: