Herkuttelua tortilloilla kevyemmin

Tänä viikonloppuna meillä herkuteltiin tortilloilla. Tortillat ovat suurta herkkuani, mutta ne ovat helposti myös melkoisia kaloripommeja, joten kovin usein niitä ei meillä ole ruokana. Tästä herkusta voi kuitenkin tehdä edes hieman terveellisemmän muutamalla vinkillä.

 

Kaupoista on nykyään saatavilla hyvä valikoima myös täysjyvävehnästä valmistettuja tortilloja, jotka ovat mielestäni jopa maistuvampia kuin tavalliset vehnätortillat ja lisäksi vatsa toki kiittää laadukkaammasta viljasta. Meillä on ollut myös tapana laittaa tortilloihin esimerkiksi smetanaa tuomaan makuun runsautta. Smetanan rasvapitoisuus voi olla jopa 70%. Tavallisimmat kaupassa myytävät smetanat sisältävät rasvaa 40-50%. Kevyempi vaihtoehto olisi esimerkiksi crème fraiche, mikä sisältää tavallisimmin 30-40% rasvaa. Me valitsimme tällä kertaa kevytversion crème fraichesta, missä rasvaa oli 18%. Välillä olemme käyttäneet myös esimerkiksi maustamatonta jogurttia, mikä on vieläkin kevyempi vaihtoehto ja maistuu oikein hyvälle myös! Juustosta voi valita myös vähärasvaisemman version, mikäli on tapana laittaa tortilloihin juustoa, kuten meillä. Näiden lisäksi tortilloista kevyempiä tekee myös tuoreet vihannekset, joita kannattaakin hyödyntää monipuolisesti ja runsaasti. Vihannekset tuovat tortilloihin väriä ja makua sekä tekee herkusta terveellisemmän.

WP_20150418_010

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: