Matkalle valmistautumista suomalaisin tuottein

Meillä talviloma lähestyy ja alkaa olla aika viimeisten matkavalmisteluiden. Matkustaminen ulkomaillehan on sinällään suomalaisen työn tukemisen näkökulmasta vähemmän mairittelevaa, mutta matkustus on yksi intohimoistani ja siitä en kyllä aio luopua. Maailmassa on niin monia mielenkiintoisia ja kiehtovia kohteita, joissa haluan vierailla. Maailmasta olen nähnyt vasta pintaraapaisun. Lisäksi mielestäni matkustus avartaa näkemystä ja kasvattaa ihmisenä, joten matkustelua suosittelen kyllä kaikille.

 

Matkavalmisteluissa sen sijaan suomalaista työtä ja suomalaisia tuotteita voi tukea hyvinkin. Monet matkalle tarvittavat tuotteet voi ostaa matkakohteen sijaan jo valmiiksi mukaan Suomesta ja todennäköisesti tällöin saa myös turvallisempia ja laadukkaampia tuotteita. Näin toimin itsekin ja tässä ennen matkaa huomasin, että muun muassa ripsiväri oli loppu ja apteekista piti hakea täydennystä matka-apteekkiimme. Lisäksi huomasin piilolinssien ja aurinkorasvankin olevan loppu.

 

Aiemminhan suomalaisia tuotteita käsittelevässä postauksessani mainitsin, etten omista oikeastaan mitään suomalaisia kosmetiikka- tai ihonhoitotuotteita. No nyt siihen tuli muutos, koska päätin ottaa Lumenelta testiin SPF 30 aurinkovoiteen sekä ripsivärin. Toivon mukaan olen tyytyväinen matkan jälkeenkin näihin uusiin tuotteisiin, koska nyt etukäteen ainakin odotan positiivisella mielellä tätä kokeilua.

 

Apteekkituotteissa meinasi olla vähän hankalaa löytää suomalaista. Suomessa valmistettuna löysin maitohappobakteerit sekä särkylääkkeet, mutta rakkolaastareita ei taideta edes Suomessa valmistaa, joten päädyin ulkomaiseen vaihtoehtoon. Ruokakaupan puolelta ostin uuden purkin samaa monivitamiinivalmistetta, mitä olemme Larin kanssa aiemminkin käyttäneet ja hyväksi todenneet, mutta tuo kyseinen tuote valmistetaan Tanskassa. Kaupan hyllystä en laadukkaita suomalaisia vaihtoehtoja löytänyt, mutta tutkimalla asiaa syvemmin saattaisi toki löytyä tietoa. Tähän hätään sitä nyt ei vain ollut saatavilla. Kertokaa toki omia vinkkejänne mikäli teillä on käytössä jokin suomalainen monivitamiinivalmiste ja olette sen hyväksi todenneet. Vinkit otan vastaan erittäin mielelläni!

WP_20150417_005 (2)

Lisäksi täydennystä matkaa varten tarvitsi piilolinssivarastoni. Netistä koitin piilareista etsiä tietoa, mutta ilmeisesti tämä tuote on mahdoton löytää Suomessa valmistettuna. Ainakaan en löytänyt ainoatakaan vaihtoehtoa, joten piilarit ostin Instrusta, kuten tähänkin asti. Ostamani tuote on valmistettu Englannissa.

 

Matkalaukkuun pakkaan mukaan myös ehdottoman suosikkini tämän kesän hiusten laittoa varten nimittäin suolasuihkeen! Kepeä, huoleton rantalook syntyy puolessa minuutissa suolasuihkeen avulla ja tätä loistavaa tuotetta aion hyödyntää sekä tulevalla lomallani että tulevana kesänä. Suolasuihkeen avulla hiusten laittoon ei hyvinkään montaa minuuttia kulu.

 

Mukava oli kuitenkin haastaa taas itseään etsimään ja löytämään suomalaisia tuotteita, vaikka tällä kertaa meinasikin olla vähän haastavaa, mutta tulipahan taas joitakin tuotteita vaihdettua suomalaiseen ja jäi hyvä fiilis!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: