Grillikausi avattu ja yksi talviturkki heitetty!

Lomamme jälkeen paluu Suomeen on kulunut erityisesti hyvän ruuan merkeissä. Vapun brunssin jälkeen herkuttelimme isäni valmistamaa vapunpäivän illallista vanhempieni luona. Ruuaksi oli naudan pihviä, valkosipuli-kermaperunoita, kermakastiketta, parsakaalia, ruusukaalia, sienisalaattia sekä vihersalaattia.

 

Seuraavana päivänä olikin sitten aika palata kotiin. Kevät on pihassamme jo pitkällä. Lähtiessämme krookukset vasta aloittelivat kukintaansa ja nyt kun palasimme kotiin, oli osa krookuksista jo lakastumaan päin ja osan sade oli runnellut. Onneksi osa näyttäisi olevan vielä nupuilla, joten pääsemme mekin nauttimaan krookusten väriloistosta, ettei ihan pelkästään naapureita varten tullut istutettua näitä kaunokaisia. Myös tulppaanit ja narsissit olivat kasvaneet hurjasti, mutta niiden kukintaa saadaan vielä hetki odotella. Nalalle maistui unet kotona pitkän reissun jälkeen. Sisua oli kuulemma joutunut komentamaan niin kovasti koko viikon!

 

Viikonloppuumme kuului myös metsälenkki Nalan kanssa. Kun lähdimme reissuun oli kotimme edustalla sijaitseva järvi vielä jäässä. Palattuamme vesi liplatti järvessä ja senhän sitten tietääkin mitä siitä seuraa. Meillä nimittäin Nala päätti hyisen kylmästä vedestä huolimatta heittää talviturkkinsa! Kuten olen aiemminkin sanonut, niin mikäli Nalalta kysyttäisiin, viettäisi hän talvet hangessa ja kesät järvessä. Nala rakastaa vettä sen kaikissa olomuodoissaan paitsi silloin, kun on pesuaika. Siinä missä jotkut koirat ovat keppihulluja tai pallohulluja on Nala vesihullu! Kaikille koiraihmisille muuten tiedoksi, että täällä Jyväskylän seudulla punkkikausi on näemmä alkanut varsin ärhäkästi. Metsälenkin jälkeen Nalasta löytyi viisi punkkia.

WP_20150503_14_35_25_Pro
Nala pulahti järveen ja ajoi samalla rannassa polskutelleet sorsat tiehensä!

Viikonlopun ruokalistalle kuului lauantaina kanavartaat curry-kermaviilikastikkeella sekä pastasalaatti, johon testasimme uutta ruis-kaurapastaa. Tuo uusi pasta oli todella positiivinen kokemus ja tulee varmasti käytettyä uudelleenkin. Lauantain sateisesta säästä johtuen emme päässeet aloittamaan grillikauttamme vielä silloin, vaan vartaat valmistuivat uunissa.

 

Sunnuntaina Larin pitkä odotus vihdoin palkittiin ja grilli heräteltiin talviunilta. Matkamme jälkeen palasimme toki jälleen suosimaan suomalaisia tuotteita kulutuksessamme, mutta huomasimpa, että grillihiiliä ei näköjään enää nykyisin Suomessa valmisteta, joten jouduttiin sitten tyytymään ”Etelä-Helsingissä” eli Virossa valmistettuihin hiiliin. Grillissä valmistui minulle lohta ja Larille possupihviä. Maustamiseen testattiin Egyptistä tuomiamme liha- ja kalamausteseoksia, jotka toimivat todella hyvin! Lihan ja kalan lisäksi grillasimme myös Koskenlaskijalla täytettyjä pekoniin käärittyjä herkkusieniä sekä halloum-juustoa. Grillattavien seuraksi tehtiin myös salaattia ja keitettiin perunat. Kyllä näillä eväillä kelpasi aloittaa grillikausi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: