Persoonallinen­ koti kertoo elämästä

Lehdet ja netti ovat täynnä jos jonkinlaisia sisustusvinkkejä täydelliseen sisustukseen. On trendivärejä ja sisustusmuotia, eri maiden vaikutteita ja monenmoista koulukuntaa. Sisustus on tällä hetkellä paljon esillä eri medioissa ja pyhä asia monelle naiselle. Nykypäivänä sisustamista pidetään trendikkäänä harrastuksena ja myös enenevissä määrin miehiä on alkanut kiinnostamaan eri sisustustyylit. Oma mielipiteeni on se, että ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tai edes muutamaakaan oikeaa tapaa sisustaa. Mielestäni täydellinen sisustus kertoo, kuka siinä kyseisessä kodissa asuu ja millainen ihminen hän on. Kauhuskenaarioni sisustuksesta on, että joku oikeasti asuisi sellaisessa kodissa, mitä sisustuslehtien sivuilla näkee. Tietenkin lehdistä ja netistä saa paljon hyviä vinkkejä ja oppeja sisustamiseen, mutta lisäksi sisustuksen tulisi mielestäni olla persoonallinen ja henkilökohtainen.

Nimetön1
Muumit ovat molempien suosikkeja!
Nimetön2
Matkaseinälle on kertynyt kaikenlaista maailmalta.
Nimetön3
Family & Friends -taulussa on valokuvia ikimuistoisista hetkistä sekä minun että Larin elämästä.

Lisäksi eteisen seinää koristaa Meksikosta tuotu toteemi, jossa näkyy muun muassa Mayojen kalenteri ja sisilisko on tuomassa onnea. Eteisen seinälle tiensä on löytänyt myös Turkista tuotu hyvää onnea tuova sininen silmä -seinäkoriste sekä kurpitsasta koverrettu varjostin.

 

Sisustustyyleistä itse olen mieltynyt selvästi eniten maalaisromanttiseen vaaleaan ja valoisaan tyyliin, jota matkoiltamme tuodut matkamuistot, tarkoin valitut taulut ja sisustusesineet sekä henkilökohtaiset valokuvat personoivat meidän tyyliseksemme. Pidän esteettisesti kauniista esineistä ja tunnelmaa kotiimme tuo monet erilaiset kynttilälyhdyt. Kodissamme sisustus on vielä paljolti kesken, mutta pikku hiljaa päivitämme huonekalujamme vastaamaan sitä kuvaa, millaisena haluamme kotimme nähdä. Lisäksi sisustuksemme kehittyy jatkuvasti sitä mukaa, kun elämä kulkee eteenpäin ja muun muassa uusien matkojen myötä seinille kertyy aina jotakin muistoksi ihanasta matkasta. Esimerkiksi keittiön seinän kangastaulut on tuotu Kosilta ja vitriinin päällä oleva tarjotin on työkaverini tekemä. Keräämämme kalustesarja on tikkakoskelaisen puusepän tekemä. Näitä kalusteita on keittiössä ja olohuoneessa.

WP_20150409_006
Rakastan kynttilöiden tuomaa tunnelmaa.

Uusimpana tulokkaana tilasin kotiimme suomalaista työtä tukien suuren canvas-taulun makuuhuoneemme seinälle sänkyä vastapäätä. Kuva on napattu häissämme ja kuvan tunnelma on mielestäni juuri sellainen, että se sopii täydellisesti koristamaan makuuhuonettamme! Voisiko harmonisempaa fiilistä enää kuvaan saada talteen? Seuraavaksi makuuhuoneemme sisustus saa jatkoa sängynpäädyllä ja seinähyllyllä, johon laitan ainakin muutamia kynttilöitä tuomaan tunnelmallista fiilistä. Sängynpäädyn ja hyllyn tulemme tilaamaan mittatilaustyönä samalta puusepältä, jolta olemme tilanneet keittiön ja olohuoneemmekin kalusteita. Tämän suomalaisempia kalusteita ei voisi enää ostaa! Tällä hetkellä sängyn yläpuolella seinällä taulussa on Larin kaverin piirtämä lyijykynätyö Nalasta pentuna. Kuvan sain aikoinaan syntymäpäivälahjaksi.

 

Keittiön ruokapöytä ja tuolit ovat menossa vaihtoon myös jossakin vaiheessa, mutta ne eivät ole uusintalistalla heti ensimmäisenä. Ruokapöydän ainakin tulemme teettämään myös suomalaisena käsityönä, koska haluaisin massiivipuisen ruokapöydän kahdeksalle hengelle, mikä huokuisi ehkä pohjoista kelopuun henkeä.

WP_20150514_014_edited

Sisustuksessamme toistuvat läpi linjan maanläheiset perusvärit eli harmaa, beige ja valkoinen. Näiden lisäksi yläkerrassamme väriä sisustukseen tuo sinisen sävyt, koska vesi on meille tärkeä elementti. Rakastamme kodistamme avautuvaa järvinäköalaa ja molemmat nautimme veteen liittyvistä aktiviteeteistä, kuten uimisesta, snorklaamisesta, veneilystä ja kalastamisesta. Lisäksi vesi elementtinä ja sininen värinä ovat mielestäni hyvin rauhoittavia ja tuovat tasapainoa ja harmoniaa. Alakerrassamme perusväreihin on tuotu mukaan punaista, joka on molempien yksi lempiväreistä ja mielestämme istuu sisustukseenkin todella mukavasti. Punainen tuo mieleen ilon ja rakkauden.

 

Kodissamme sisustuksen suhteen on hyvin selkeä työnjako. Minä sisustan kotimme muuten, mutta kolmen neliön kokoinen saunamme on Larin valtakunta sisustamisen suhteen! Saunaakin voi ja mielestäni pitääkin sisustaa. Saunassamme tunnelmaa tuo vanha seinälle ripustettu tuikkulampetti. Larille tyypilliseen tapaan saunamme sisustuksessa mukana on myös huumoria seinälle ripustettujen maalattujen koivukiekkojen muodossa, jotka ovat myös suomalaista käsityötä. Saunan tekstiilit ja puinen kiulu tuovat saunaan myös sinne kuuluvaa rentoa saunaan kuuluvaa tunnelmaa.

Nimetön6
Sankari-taulu on saunan seinällä Larin puolella ja Pikku enkeli-taulu minun puolella.
WP_20150514_012_edited
Seinälampetissa palava tuikku tuo tunnelmaa saunahetkeen.
WP_20150514_013_edited
Sauna on paikka rentoutumiselle.

Sisustuksessa tärkeitä ominaisuuksia itselleni ovat ajattomuus, laatu sekä persoonallisuus. Lisäksi pyrimme suosimaan myös suomalaisuutta muun muassa huonekaluissa ja tekstiileissä. En halua sisustaa kotiamme minkään ohimenevän trendin mukaan, vaan pyrin valikoimaan sellaisia huonekaluja, jotka ovat laadukkaasti valmistettu, kestävät aikaa sekä kulutusta ja vuosien päästäkin kotimme näyttää edelleen ajattoman tyylikkäältä ja huonekalut vain parantavat näköään ajan myötä. Perusvärit haluan pitää neutraaleina, jolloin kankaita ja kuoseja vaihtamalla sisustukseen voi helposti ja nopeasti tuoda myös uutta ilmettä, mikäli tyyliä haluaa välillä päivittää. Lisäksi kotimme tulee olla nimenomaan meidän koti. Ei mikään sisustuslehdessä kuvattu kenen tahansa persoonaton koti, vaan sisustuksesta on tultava voimakkaasti esille meidän oma elämämme ja se, että juuri me viihdymme kodissamme. Siksi mielestäni täydellisiä sisustuksia onkin olemassa juuri niin monta kuin on sisustajiakin.

 

Ainoat omat sisustusvinkkini, jotka pätevät jokaiseen kotiin, ovat siivoaminen ja persoonallisuus. Likainen ja sotkuinen koti ei ole miellyttävä asukkailleen eikä vieraille, joten kodin siivoaminen ja tavaroiden järjestely omille paikoilleen on paras ja edullisin tapa sisustaa. Lisäksi sisustuksesta tulee mielenkiintoinen, kun siinä näkyy vahvasti persoonallisuus ja eletty elämä. Eteisessämme on taulu, joka on piirretty meistä pari vuotta sitten Porin Jazzeilla. Piirros on pilakuva meistä kahdesta ja kuva tuo hienosti esille huumoria, joka on arjessamme vahvasti mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: