Keväisen sunnuntaipäivän voi viettää sienimetsälläkin!

Tänä viikonloppuna olemme tehneet taas monia mukavia asioita. Lauantaina vietimme illan ystävien luona grillaten hyvän ruuan parissa ja ilta oli paljolti naurun tahdittama. Onpahan nyt ainakin lisätty elinvuosia, mikäli vanhaan sanontaan on uskominen! Lisäksi pitkään ja hartaasti odottamani ensimmäinen narsissin nuppu puhkesi kukkaan kukkapenkissämme ja on se vaan niin kaunis!

WP_20150517_020

Sunnuntaina päätimmekin sitten viettää ulkoilupäivää Nalan kanssa ja vaikka sienestyskausi varsinaisesti mielletäänkin loppukesään ja syksyyn, niin nyt on ajankohtaista lähteä bongailemaan korvasieniä, tuota metsän mustaa kultaa. Korvasieniä esiintyy tosiaan nyt keväällä ja ne viihtyvät esimerkiksi muutamia vuosia vanhoilla hakkuuaukeilla, jossa maasto on hiekkaista kangasta. Tällaisiin maisemiin mekin suuntasimme Nalan kanssa ulkoilemaan ja varmuuden vuoksi nappasimme taskuun mukaan hanskat, sieniveitsen ja muovipussin. Emme kerenneet hakkuualueella kauaa kävelemään, kun korvasieniä alkoikin jo tupsahdella näkökenttään ja teimme todella hyvät löydöt!

WP_20150517_009
Nala nautti rapakoiden metsästyksestä
WP_20150517_006
Hakkuuaukeilla kukki myös vuorenkilpi

unnamed[2]
Metsässä kukki myös monet villit orvokit
unnamed[1]
Näimme kevään ensimmäisen leppäkertun 🙂

WP_20150517_15_42_21_Raw_edited
Ensimmäinen löytämämme korvasieni!

Korvasienistä on erityisen tärkeää muistaa, että kyseessä on käsittelemättömänä tappavan myrkyllinen sieni. Siksi mekin keräsimme ja käsittelimme sieniä kumihanskat käsissä, jotta emme koske niihin paljain käsin. Korvasienet tulee ryöpätä runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan 20 minuutin ajan. Me keitimme sieniä 20 minuuttia kolmeen kertaan ihan varmuuden vuoksi. Ryöppäysten välissä keitinvesi tulee vaihtaa ja sieniä huuhdellaan lävikössä runsaalla vedellä. On tärkeää huomata myös se, että ryöpätessä keitinvedestä nouseva höyry sisältää myrkkyjä, joten lieden vieressä ei ole viisasta vartioida sienten kiehumista. Liesituuletin kannattaa laittaa suurimmalle teholle imemään höyryt pois ja asunnossa on syytä pitää ikkunat ja ovet auki, jotta asunto tuulettuu kunnolla. Käsiteltyinä korvasienet ovat herkullisia sieniä, jotka voi säilöä myöhempää käyttöä varten esimerkiksi pakastamalla. Tästä siis voittekin päätellä, että lähiaikoina varmasti tulen päivittämään korvasienireseptejä tänne blogiin, kunhan kerkeämme jotakin herkkua sienistä valmistamaan. 

WP_20150517_003_edited
Huhtasieniä 🙂
WP_20150517_011
Ja sitten löytyikin korvasieniä ihan muovipussillinen
WP_20150517_028_edited
Sienien putsaukseen menikin sitten tovi, kun jokainen poimu piti puhdistaa hiekasta
WP_20150517_031_edited
Siinä meidän koko komea saalis viimein putsattuna ja seuraavaksi ryöpättäväksi menossa.

Tässä sienihuumassamme sunnuntaina valmistimme ruuaksi punajuurisosekeiton, joka on suurta herkkuani ja siksi päätinkin jakaa teillekin tämän herkullisen reseptin, jonka olen aikanaan bongannut ehkä Pirkka-lehdestä. Näin muistelisin. Keitto on todella nopea valmistaa valmiista soseesta ja edullinen myös. Toki keiton voi valmistaa ihan alusta saakka itse aloittamalla perunoiden ja punajuurten keittämisellä ja soseuttamisella.

Punajuurisosekeitto

  • 1 pkt (500g) punajuuri-perunasosetta
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 180 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 dl suolakurkkuviipaleita
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa

Kuumenna punajuuri-perunasose ja maito pinnoitetussa kattilassa sekoittaen. Lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita keitto tasaiseksi. Suikaloi kurkut ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto tuoreen leivän kera.

WP_20150517_021_edited
Näillä eväillä kohti uutta viikkoa!

2 Replies to “Keväisen sunnuntaipäivän voi viettää sienimetsälläkin!”

  1. Päivitysilmoitus: Punajuurisosekeitto | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: