Kesäiset juomat

Erilaiset kylmät ja myös lämpimät juomat kuuluvat kesään erottamattomasti ja siksi päätinkin jakaa pari ideaa kesään hyvin sopivista juomista. Ravintolan terassilla tai hyvän ruuan parissa vietetyn mukavan hetken tai vaikkapa illanvieton kaveriporukalla viimeistelee aina hyvä juoma. Se taltuttaa janon, antaa energiaa, virkistää ja antaa myös makuelämyksiä aivan samoin kuin hyvä ruokakin.

Jäätee valmistuu näppärästi omassa keittiössä, jolloin lopputuloskin on varmasti terveellisempi kuin kaupasta ostettu valmisversio. Lisäksi makujahan on loputtomasti, kun jääteetä alkaa valmistamaan oman keittiön aineksista ja omaa mielikuvitusta hyödyntäen. Meidän kesäisen punainen jääteemme valmistui Egyptistä tuodun karkadeh-teen ympärille, mutta pohjaksi sopisi ihan yhtä hyvin valkoinen, musta tai vihreä tee. Juomaa voi maustaa oman maun mukaan vaikkapa erilaisilla sitrushedelmillä, marjoilla ja tuoreilla yrteillä, kuten mintulla ja sitruunamelissalla.

Karkadeh-jäätee

WP_20150517_033_edited

  •  2,5 litraa vettä
  • 1dl kuivattua karkadeh:ia
  • 1 appelsiini
  • noin 2 dl sokeria
  • sitruunamelissan lehtiä

Kiehauta vesi ja kaada kulhoon / maljaan, jossa ovat myös kuivattu karkadeh, viipaloitu appelsiini ja noin pari desiä sokeria. Anna seoksen jäähtyä ja siirrä huoneenlämpöinen juoma jääkaappiin ja anna edelleen jäähtyä jääkaappikylmäksi asti. Siivilöi juoma kannuun, johon voit viipaloida vielä muutaman appelsiini viipaleen mukaan antamaan lisää makua. Sekoita mukaan tuoreita sitruunamelissan lehtiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, jos juoma ei ole tarpeeksi makea omaan makuusi. Kaada lasiin ja nauti!

Makea maitokahvi

WP_20150520_002_edited

  • 1,5 dl maitoa
  • vahvahkoa kahvia
  • 1 tl aitoa kaakaojauhetta
  • 2 rkl sokeria

Keitä vahvahkoa kahvia. Tähän sopii myös hetken pannussa seissyt kahvi. Laita mukiin pohjalle 2-3 senttiä kahvia ja sekoita joukkoon 1 tl kaakaojauhetta. Kaakaojauhe ei ole välttämätöntä ja juoma toimii mainiosti myös ilman kaakaota. Lisää maitoa ja kuumenna juomaa mukissa mikrossa noin 2-3 minuuttia. Vartioi, että maito ei kiehahda mukista yli pitkin mikroa. Kun juoma on kuumaa, sekoita sokeri joukkoon ja nauti! Juoman voisi varmasti nauttia myös kylmänä jääkahviversiona!

One Reply to “Kesäiset juomat”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: