Korvasienessä ja keittiössä

Viime viikonlopun tavoin myös tänä viikonloppuna suunnistimme sienestämään ja tälläkään kerralla reissu ei ollut turha. Korvasieniä löytyi taas runsaasti. Edellisestä korvasieniä käsittelevästä postauksestani löydät ohjeita korvasienten käsittelyyn myrkyttömiksi, jotta niistä voi valmistaa keittiössä toinen toistaan herkullisempia ruokia. Viimeksi jo lupailinkin, että tuleman pitää korvasienireseptejä, joten tähän postaukseen kirjoittelinkin ylös pari reseptiä, joita tällä viikolla olemme valmistaneet.

WP_20150523_12_34_58_Raw_edited WP_20150523_12_38_37_Raw_edited_edited WP_20150523_12_38_43_Raw_edited_edited WP_20150523_001_edited WP_20150523_003_edited WP_20150523_13_10_56_Raw_edited

Tankoparsaa korvasienimuhennoksella

 • nippu tankoparsaa
 • margariinia
 • suolaa
 • mustapippuria

 

 • käsiteltyjä korvasieniä
 • margariinia
 • puolikas sipuli silputtuna
 • ½ dl kermaa
 • suolaa
 • valkopippuria
 • paprikajauhetta

Leikkaa parsoista puiset päät pois ja esikeitä parsoja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat keitinvedestä suoraan jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa välittömästi ja parsat säilyttävät raikkaan vihreän värin. Valmista korvasienimuhennos paistamalla ensin sieniä kuivalla paistinpannulla, siten että sienistä irronnut vesi on haihtunut. Jos käytät pakastettuja sieniä, laita jäiset sienet suoraan pannulle ja anna niiden sulaa ja kuivahtaa pannulla. Tämän jälkeen lisää nokare margariinia ja kuullota silputtu sipuli sienten seurana pannulla. Mausta ja lisää kerma. Anna muhia miedolla lämmöllä siihen saakka, kun olet valmistanut parsat loppuun. Paista seuraavaksi parsoja pari minuuttia kuumalla pannulla rasvassa ja mausta hyppysellisellä suolaa ja mustapippurilla. Tarjoa parsat korvasienimuhennoksen kera vaikka alkupalana illallisella.

WP_20150519_001_edited

Letut korvasienitäytteellä tai jauhelihatäytteellä

Valmista lettutaikina, joka sopii suolaisille täytteille. Älä siis mausta taikinaa vaniljasokerilla äläkä tee taikinasta makeaa. Voit paistaa letut valmiiksi ennen täytteiden valmistamista.

Korvasienitäyte

 • noin 200g käsiteltyjä korvasieniä
 • 1 sipuli silputtuna
 • pari nokaretta margariinia
 • ¼ tl valkopippuria
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 1 rkl soijaa
 • noin 1dl kermaa

Aloita täytteen valmistus paistamalla ensin sieniä kuivalla paistinpannulla, siten että sienistä irronnut vesi on haihtunut. Jos käytät pakastettuja sieniä, laita jäiset sienet suoraan pannulle ja anna niiden sulaa ja kuivahtaa pannulla. Tämän jälkeen lisää pari nokaretta margariinia ja kuullota silputtu sipuli sienten seurana pannulla rauhassa noin 10 minuutin ajan. Mausta ja lisää myös soija ja kerma. Hauduta pari minuuttia.

Jauhelihatäyte

 • 600g naudan jauhelihaa
 • 1 sipuli silputtuna
 • 1 paprika kuutioituna
 • 2 tl rosépippuria
 • ½ kasvisliemikuutio
 • 6 rkl soijaa
 • 1 tl mustapippuria
 • 2 tl paprikajauhetta
 • 1 tl timjamia
 • 1 tl suolaa
 • ½ dl kermaa
 • 180g chili-tuorejuustoa

Ruskista jauheliha ja kuullota jauhelihan seassa sipulisilppu ja paprikakuutiot. Mausta, lisää kerma ja tuorejuusto ja hauduta noin 10 minuutin ajan.

 

Täytä letut joko korvasieni- tai jauhelihatäytteellä ja kääri letut rulliksi. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 10 minuutin ajan kunnes juusto on sulanut. Koska letuissa on raskas täyte, niin kokonaisuutta keventää hyvin esimerkiksi raikas salaatti.

WP_20150523_004_edited

 

3 Replies to “Korvasienessä ja keittiössä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: