Huikea suoritus Larilta Grillimaisteri 2015-kisassa Jyväskylässä!

Meillä on aivan mielettömän hieno päivä takana! Lari osallistui tänä kesänä Grillimaisteri-kilpailuun, jonka Jyväskylän osakilpailu käytiin tänään Aren aukiolla. Lari debytoi kisassa viime vuonna ja tuolloin selvitti tiensä jo aivan mielettömän hienosti Jyväskylän finaaliin. Jyväskylän finaalista valittiin tuolloin kaksi kilpailijaa Helsingissä järjestettävään koko Suomen finaaliin. Harmittavasti lampaan hieman liian raaka kypsyys vei tuolloin Larilta muutoin varman finaalipaikan ja Lari jäi lopulliseen finaaliin varasijalle. Viime vuonna Helsingin finaali jäi siis kokematta, joten tänä vuonna uusin ideoin lähdettiin jälleen mukaan kisaamaan. Grillimaisteri-tittelin lisäksi tällä kertaa kisaillaan ensimmäistä kertaa myös grillauksen Suomen mestaruudesta. Tässäpä tunnelmia hienosta kisahuuman täyteisestä päivästämme:

WP_20150607_11_53_44_Pro (2)_edited
Alkutunnelmia, vielä hymyilytti 🙂
Otettu Lumia Selfie -sovelluksella
Heti alkuun bongasimme paikan päältä hovimuusikon!

1. karsintaerä

Rennoin ottein Lari loihti lautaselle aivan ihanan annoksen, jossa oli täytettyä avokadoa, fenkolitacoja ja raikasta ananassalsaa.

WP_20150607_12_32_50_Pro_edited WP_20150607_12_38_52_Pro_edited WP_20150607_12_39_55_Pro_edited WP_20150607_12_41_04_Pro_edited WP_20150607_12_50_24_Pro_edited WP_20150607_12_58_39_Pro_edited WP_20150607_13_01_03_Pro_edited

Resepteihin en voi kyllä minkäänlaisia mittoja antaa, mutta seuraavaksi listattuna hieman raaka-aineita ja valmistusohjeita Larin kisa-annoksista. Valmistuotteet ovat Lidlin Grillimaisteri-valikoimasta.

Täytetyt avokadot

 • avokadoa
 • chorizoa
 • voita
 • pekonia
 • creme fraicea
 • sitruunan mehua
 • valkosipulia
 • halloumia
 • paahdettua sipulia
 • suolaa
 • valkopippuria
 • chiliä

Grillaa avokadot puolikkaina kivi poistettuna grillissä leikkuupinta alaspäin. Ota chorizon täyte ulos makkaran kuoresta ja grillaa alustalla voin kera. Grillaa ja silppua pekoni. Grillaa myös halloumia kevyesti. Sekoita kulhossa ranskankermaan grillattu chorizotahna, pilkottu pekoni, kuoresta koverrettu ja pilkottu avokado (säästä avokadon kuori tarjoilua varten), silputtu valkosipuli, pieneksi pilkottu halloum, paahdettua sipulia ja mausta suolalla, sitruunan mehulla, valkopippurilla ja tuoreella pilkotulla chilillä. Nostele täytettä avokadon kuoriin tarjolle.

Fenkolitacot

 • Fenkolia
 • Pulled beefiä
 • Chorizoa
 • Smokey bbq-kastiketta

Leikkaa fenkolista kanta pois ja irrottele fenkoli veneiksi. Grillaa fenkoliveneet voisulalla sivellen ja samalla grillaa Pulled beefiä ja chorizo-makkaraa. Pilko grillatut lihat ja makkarat veneisiin ja lisää päälle bbq-kastiketta sekä itsetehtyä raikasta ananassalsaa.

Ananassalsa

 • ananasta
 • tomaattia
 • paprikaa
 • korianteria
 • chiliä
 • kevätsipulia
 • sitruunan mehua
 • soijakastiketta
 • suolaa

Grillaa paprikaa ja sipulia grillissä. Paprikan kuori saa tummua ihan kunnolla. Kuori grillattu paprika ja pilko kuutioksi. Silppua myös grillattua kevätsipulia, chiliä ja korianteria sekä pilko pieneksi kuutioksi ananasta, tomaattia. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla, soijakastikkeella ja sitruunan mehulla. Laita tarjolle fenkolitacojen kanssa.

WP_20150607_13_06_41_Pro_edited
Annoksen viimeistelyä. Kaunis annoshan sieltä syntyi!
WP_20150607_13_11_52_Pro_edited
Tuomariston edessä jännitti, mutta kehuja sateli paljon. Salsaan ja avokadotäytteeseen tuomaristo olisi kaivannut hieman lisää hapokkuutta.
WP_20150607_13_28_46_Pro_edited
Tuomariston päätöksen odottelu taisi vähän jännittää!

Näillä eväillä mentiin siis Jyväskylän finaaliin! Hienoa Lari!

Jyväskylän finaali

Tähän mennessä Larilla oli ollut hyvä, rento fiilis, mutta finaaliin hiipi kyllä melkoinen jännitys päälle! Noh, mutta herkkuja Larin grillistä syntyi silti. Finaalilautaselle valmistui bruschettan tyyppinen grillileipä ja pulled chickeniä herkullisella vuohenjuusto-ananaskastikkeella.

WP_20150607_15_24_22_Pro_edited WP_20150607_15_25_38_Pro_edited WP_20150607_15_28_14_Pro_edited WP_20150607_15_40_25_Pro_edited WP_20150607_15_41_54_Pro_edited WP_20150607_15_43_03_Pro_edited WP_20150607_15_47_48_Pro_edited

Tässäpä nyt se mitä muistamme näistä eväistä.

Bruschettaa ribsilihalla ja pekonilla

 • Hot dog-sämpylä
 • voita
 • tomaattia
 • ruohosipulia
 • kevätsipulia
 • basilikaa
 • paprikaa
 • chiliä
 • sitruunaa
 • punaviinietikkaa
 • suolaa
 • valkopippuria
 • ribsejä
 • pekonia
 • smokey bbq-kastiketta

Hot dog-sämpylä halkaistaan ja voidellaan. Sen jälkeen sämpylä grillataan kevyesti. Leivälle valmistetaan tomaattisalsa. Pilko salsaan tomaattia, ruohosipulia, kevätsipulia, basilikaa, paprikaa ja chiliä. Mausta salsaa sitruunan mehulla, punaviinietikalla, suolalla ja valkopippurilla. Grillaa pekonia ja ribsejä. Kasaa leipä siten, että ensimmäisenä laita grillatulle leivälle reilusti salsaa, sitten lisää päälle luistaan irroitettua grillattua ribsilihaa sekä pilkottua grillattua pekonia. Koko komeuden päälle lisää hieman smokey bbq-kastiketta.

Pulled chicken ja vuohenjuusto-ananaskastike

 • pulled chickeniä
 • creme fraichea
 • vuohenjuustoa
 • ananasta
 • currya
 • valkosipulia
 • sitruunan mehua
 • sitruunamelissaa
 • suolaa

Grillaa pulled chickeniä grillissä ja asettele lautaselle viipaleina. Valmista kanalle kastike. Grillaa vuohenjuustoa ja paahda valkosipulia pehmeäksi. Sekoita ranskankermaan sulahtanutta vuohenjuustoa, pieneksi pilkottua ananasta ja pehmeää grillattua valkosipulia. Mausta currylla, sitruunan mehulla, silputulla sitruunamelissalla ja suolalla.

WP_20150607_15_57_29_Pro_edited
Kaunis annoshan tästäkin kehkeytyi vaikka Lari aina sanookin ruuan esillepanon omaksi heikkoudekseen.
WP_20150607_16_01_56_Pro_edited
Jos esikarsinnassa jännitti, niin nyt vasta Laria jännittikin tuomariston mielipiteet.
WP_20150607_16_21_25_Raw_edited
Voittajan tuuletus!
Otettu Lumia Selfie -sovelluksella
Mutta voittajan on helppo hymyillä!

Bon appétit ja onnea LARI! Näillä mentiin Helsingin finaaliin, jonne valittiin tänä vuonna vain yksi kilpailija per paikkakunta. Nähdään jännittyneissä kisafiiliksissä 12.7 Narinkkatorilla! Sinne siis vain kaikki kannustamaan Laria!

WP_20150607_13_34_45_Pro_edited
Lari pääsi vielä haastateltavaksi ja kertoi seuraavaksi testaavansa grillissä maitohorsmaa!
WP_20150607_16_53_29_Raw_edited
Narinkkatorilla tavataan 12.7!

3 Replies to “Huikea suoritus Larilta Grillimaisteri 2015-kisassa Jyväskylässä!”

 1. Päivitysilmoitus: Loma-arkeamme | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: