Kesälomasuunnitelmia, osa 2

Ensimmäinen kesäloma oli ja meni, mutta siitä jäi rutkasti ihania muistoja. Kesäloman jälkeen paluu työmaalle tuntuu olevan aina yhtä ankea. Varmasti vuoden vaikein työpäivä on ensimmäinen päivä kesäloman jälkeen! No onneksi töihin palaamista helpottaa tieto edessä häämöttävästä kesälomamme toisesta osasta, jonka pidämme syyskuussa. Alkuviikolla olemmekin siis kerenneet suunnittelemaan monia kivoja juttuja kesän varrelle viikonlopuiksi ja kesälomasuunnitelmatkin selkeytyvät hiljalleen. Heinäkuussa muun muassa on tiedossa mökkiviikonloppua, sukulaisten näkemistä ja Grillimaisteri-kisat, joten todellakaan missään ankeissa fiiliksissä ei kesää tarvitse viettää, vaikka töissä taas pitkä pätkä ollaankin! Kesällä muutenkin olo on arkenakin pirteämpi ja pitkien kesäiltojen ansiosta kesästä kerkeää nauttimaan työpäivien jälkeenkin.

 

Kesälomallamme syyskuussa olemme suuntaamassa muutaman päivän reissulle Italiaan. Yksi minun ehdottomista suosikkikohteistani! Italiassa moni asia on kohdallaan. Taivaallisen ihana ruoka, miellyttävä ilmasto ja paljon nähtävyyksiä. Meidän matkakohteemme on Rooma, josta kulttuurinnälkäisenä intoilijana haluan nähdä kaiken, vaikka Roomassa olenkin kymmenisen vuotta sitten käynyt ja tuolloin kävin muun muassa Pietarinkirkossa, Colosseumilla ja muilla kuuluisilla nähtävyyksillä. Silti haluan päästä katsomaan ja ihastelemaan kaikkea sitä mielenkiintoista menneiden aikojen havinaa uudelleen. Ja paljonhan Roomasta on vielä näkemättäkin. Larille tämä on ensimmäinen reissu Italiaan ja Laria taas kutkuttaisi päästä katsomaan jalkapalloa, mutta saa nähdä osuuko yhtään peliä siihen ajankohtaan, kun me olemme Roomassa. Kieltämättä olisi kyllä kiva päästä itsekin fiilistelemään Italian intohimoista jalkapallohuumaa ja lomailussahan meille muutenkin on tärkeää se, että molemmat saavat vaikuttaa lomasuunnitelmiin.

8609333271_045f2380fc_c[1]

Photo credit: Moyan_Brenn / Foter / CC BY

Valinnan vaikeus iskee, kun olemme selanneet Rooman hotellitarjontaa läpi. Hotelleja on tarjolla niin valtavasti, että pää meinaa mennä aivan pyörälle. Periaatteessa olemme tyytyväisiä vähään, koska hotellissa emme paljoa muuten aikaa tule viettämään, paitsi käymme nukkumassa ja aamupalalla. Silti tiettyjä kriteerejä meillä on, jotka ohjailevat valintojamme. Haluamme perussiistin huoneen, jossa on wc ja kylpyhuone, sijainnin tulisi olla hyvä keskustaan ja julkiseen liikenteeseen nähden ja aamupalan tulisi olla monipuolinen. Toisaalta haluamme löytää myös edullisen hotellihuoneen, joten mitään luksussviittiä emme etsi. Näihinkin kriteereihin mahtuu kuitenkin jo satoja vaihtoehtoja. No eiköhän tuosta loputtomasta suosta löydy se helmi vielä meille ja saamme tarpeisiimme sopivan huoneen. Jos sinulla on vinkata jostain hyväksi todetusta hotellista, niin laitahan ihmeessä vinkkiä tulemaan tännekin päin! 🙂

 

Italialaissävytteisiä lomasuunnitelmiamme kruunaa kaiken lisäksi italialaistyyppinen pasta bolognese, jonka valmistin tänään veljeni toiveesta. Veljeni on meillä tänään käymässä, joten päätimme herkutella pastalla ja mikä sen paremmin näihin tunnelmiin sopisikaan?

WP_20150623_20_04_12_Pro (2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: