Sadepäivän piristys!

Nyt olisi seuraavaa lomaamme varten hotelli ja lennot varattuna! Sitten vain jalat pöydälle ja lomaa odottelemaan! No ei kai…

 

Lentojen varaaminen on aina niin helppoa. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan niin kauheasti ole, varsinkin jos haluaa lentää suorilla lennoilla matkakohteeseen ilman välilaskuja, jotta matka taittuisi mahdollisimman rivakasti. Nytkin halvimpia lentoja metsästäessämme ei jäänyt kuin pari lentoyhtiötä vertailtavaksi ja lippujen hinnoissa ei monenkaan euron eroja ollut. Suomifanina päädyimme siispä jälleen lentämään Finnairilla, johon olimme Ranskan matkamme lennoillakin jälleen todella tyytyväisiä. Lisäksi minusta tuntuu, että luotan suomalaiseen lentoyhtiöön ehkä hiukan enemmän kuin ulkomaisiin halpalentoyhtiöihin. En varsinaisesti kärsi lentopelosta, mutta ehkä pikemminkin jonkinlaisesta lentojännityksestä. Tätä jännitystä kuitenkin selvästi helpottaa luottamus lentoyhtiöön, joten jo ihan siitäkin syystä tässä kohtaa suomalaisuuden tukeminen on ihan paikallaan!

WP_20150611_07_52_22_Raw (2)

Hotellin valitseminen onkin sitten aina vähän kimurantimpaa. Nytkään haussa ei mikään viiden tähden luksushotelli todellakaan ollut, mutta silti hotellille meillä oli joitakin kriteerejä, joiden piti täyttyä. Näitä kriteerejä olivat mm. hintaan sisältyvä aamupala, oma wc/kylpyhuone hotellihuoneessa, kävelyetäisyys Rooman keskustasta, turvallinen alue, hyvät julkisen liikenteen yhteydet, perussiisti hotelli, ystävällinen ja englanninkielentaitoinen henkilökunta ja tietysti myös edullinen hinta. Näillä kriteereillä olen siis selaillut nyt netissä Rooman hotellitarjontaa läpi ja valehtelematta tutustunut netissä satoihin hotelleihin ja asiakkaiden arvosteluihin. Välillä tuntuu kuin koittaisi etsiä neulaa heinäsuovasta. Aina tuntuu, että muuten hotelleissa on kaikki kohdallaan, mutta sitten on se joku yksi asia, mikä jää häiritsemään. Silti etsivä löytää ja niin mekin löysimme meitä miellyttävän vaihtoehdon. Hotellihuoneemme varasimme Villa Mariasta muutaman kilometrin päästä Rooman keskustasta ja Vatikaanivaltiosta. Tuo pikkuinen hotelli täytti kaikki vaatimuksemme varaussivuston mukaan ja myös monien sivustojen arvostelujen mukaan Villa Maria Rome tarjoaa hyvin rahoille vastinetta ja pelkistetystä sisustuksestaan huolimatta tarjoaa oikein pätevän ja toimivan majoituksen aamupaloineen ja hyvine kulkuyhteyksineen. Kiitosta asiakkailta oli saanut myös avulias ja kielitaitoinen henkilökunta ja hotellia sekä sen huoneita oli kehuttu todella siisteiksi. Netin tietojen perusteella ymmärsin, että hotellia pyörittävät nunnat!

villa-maria[1]

Kuva tripadvisorista.

 

Mielenkiinnolla odotan kyllä reissuamme ja varmasti sitten syksyllä tänne blogiinkin lisäilen kuvia matkastamme ja kokemuksiamme niin Roomasta kuin tuosta hotellistakin. Nyt vain on jo hirveä polte, että pitäisi päästä matkaan jo nyt heti! Mutta ehkä maltan kuitenkin sinne syyskuulle saakka.

 

Ja vielä lopuksi on kyllä pakko kehaista tuota minun avioukkeliani! Tänään sää täällä Jyväskylässä on ollut harmaa ja sateinen ja Larilla oli tänään vapaapäivä toisin kuin minulla, joka kulutin päivääni työmaalla. Töistä oli kuitenkin aika kiva palata kotiin, kun valmiina odotti katettu ruokapöytä ja valmis päivällinen, joka sisälsi lihamureketta, juuresmuusia ja salaattia. Tämä on juuri sitä arjen luksusta parhaimmillaan!

WP_20150625_16_33_37_Pro (2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: