Tomaattipasta

Kokeilevassa keittiössäni italialaisen keittiön ja pastan superfanina valmistin eilen tomaattipastan, joka onnistui kyllä paremmin kuin hyvin. Painonvartijoiden reseptikirjaan tämä resepti ei kyllä sopisi, koska kaloreita annoksesta löytyy melkoisen kiitettävästi. Joskus kuitenkin voi ihan hyvin herkutella taivaallisen hyvällä pastalla, vaikka se ei kevyttä olisikaan.

WP_20150629_20_26_01_Pro (2)

Tomaattipastan ainekset:

 • 500g tagliatellea
 • suolaa pastan keitinveteen
 • 1 sipuli silputtuna
 • 3 valkosipulin kynttä silputtuna
 • rasiallinen kirsikkatomaatteja
 • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja
 • 90g kivettömiä kalamata-oliiveja
 • 2dl ruokakermaa
 • 1 kananmunan keltuainen
 • 150g emmental-juustoa raastettuna
 • suolaa
 • mustapippuria
 • paprikajauhetta
 • cayennea
 • Provencen yrttiseosta
 • 1dl pastan keitinvettä
 • tuoretta timjamia

 

Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Muista keittää tagliatelle väljässä vedessä ja sekoita välillä, jotta pasta on irtonaista. Kuullota isossa pannussa (esim. wok-pannu) margariini-ölyseoksessa silputtu sipuli ja lisää sekaan kirsikkatomaatit. Anna paistua pannulla niin, että tomaatitkin ovat aivan pehmeitä. Lisää sekaan valkosipulisilppu, puolitetut oliivit ja sopivan kokoisiksi paloiksi pilkotut aurinkotomaatit. Anna paistua pieni hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja Provencen yrttiseoksella. Valmista kulhoon kerma-juustoseos. Sekoita kerma ja keltuainen ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja ripauksella cayennea. Lisää sekaan raastettu juusto. Kun pasta on al dente, ota desi keitinvettä ja lisää se wok-pannuun sipuli-tomaattiseoksen sekaan. Valuta pasta ja lisää se myös wok-pannuun. Lisää wok-pannuun vielä kerma-juustoseos ja tuoretta silputtua timjamia. Sekoita sekaisin juuston sulaessa. Kun juusto on täysin sulanut, on pasta valmis. Tarjoa heti. Raskaan pasta-annoksen seuraksi sopii hyvin raikas salaatti.

WP_20150629_20_25_54_Pro (3)

Buon appetito!

4 Replies to “Tomaattipasta”

 1. Päivitysilmoitus: Tomaattipasta | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: