Kevyttä kesäruokaa arki-iltaan

Tänään melkoisen herkutteluviikonlopun jälkeen oli sellainen olo, että jokin kevyt kesäruoka sopisi hyvin päivälliseksi. Kaunis sää ja grillaushan sopivat yhteen paremmin kuin hyvin, joten päätimmekin päivälliseksi grillata broilerin koipipaloja. Meillä ei ollut aikaa nyt alkaa marinoimaan koipia itse, vaikka muutoin tykkäämme kyllä tehdä omia marinadeja. Hyvä vinkki valmismarinadin modifiointiin on pestä broilerista marinadi pois ja ennen grillausta antaa broilerien maustua hetki sitruunan mehussa. Näin mekin tänään teimme. Grillatun broilerin seuraksi sopi hyvin kesäinen salaatti, johon käytettiin kaikkea mitä kaapista sattui löytymään sekä toki oman pihan antimia. Rucolaa, tammenlehtisalaattia ja persiljaa otimme siis takapihamme ruukuista. Jääkaapista käytimme oliivien ja aurinkokuivatun tomaatin loput salaattiin, jotka olivat jääneet yli tomaattipastasta viime viikolla. Lisäksi kaapista löytyi kevätsipulin jämät, jotka jäivät ylitse mökkiviikonlopulta. Näiden lisäksi pilkoin salaattiin kurkkua, porkkanaa, tomaattia sekä ananasta ja ruokaisamman salaatista tekin sekaan keitetty kvinoa. Kvinoaa maustoin kanaliemikuutiolla, kasvisliemijauheella sekä valkosipulijauheella ja kvinoasta tuli kyllä todella maistuvaa. Salaatin kruunasi itsetehty salaatinkastike, joihin vinkkiä löydät vaikkapa TÄÄLTÄ.

WP_20150706_19_04_27_Pro (2) WP_20150706_19_04_08_Pro (2) WP_20150706_19_04_36_Pro (2) WP_20150706_19_07_16_Pro (2)

Näillä eväillä uuteen viikkoon ja ruoan nautiskelimme toki takapihallamme, koska sää ei olisi voinut olla parempi ulkona syömiseen! Mukavaa kesäistä viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: