Elokuu

Elokuu onkin sitten alkanut aika hiljaisesti. Kesä- ja heinäkuulle meillä oli paljon tekemistä, menemistä ja reissuja suunniteltuna, mutta elokuusta on kaiketi tulossa selkeästi hiljaisempi kuukausi. Kauheasti mitään tähdellistä ei ole suunnitelmissa, mutta joitakin kivoja juttuja kuitenkin, ettei jäädä ihan laakereillemme lepäämään koko kuukaudeksi. Elokuussa kuitenkin meilläkin katseet ovat jo tiukasti kohti syyskuuta, jossa odotteleekin sitten taas hurjasti kivoja juttuja, kuten kesälomamme toinen puolisko, Italian matka ja kaksivuotishääpäivämme sekä Larin synttäreiden vietto kylpylähotellissa. Sehän olisi meillä jo paperihäät siispä tiedossa ja eikös muuten jonkun uskomuksen mukaan hääpäivänä puolisolle annettavan lahjan tule sisältää sitä materiaalia, mikä on sen vuoden hääpäivän nimessäkin. Jotain paperista… Hmmm… 😀 Siinäpähän homma siis elokuulle, miettiä jotakin kivaa paperista tuota päivää varten.

 

Tänään meillä herkuteltiin jo hieman Italiaan haikaillen Pasta Bolognesella ja tässäpä meidän arkinen versiomme tästä herkusta.

 

Pasta Bolognese

WP_20150805_18_50_03_Pro (2)

 • 400g naudan paistijauhelihaa
 • 2 sipulia silputtuna
 • 1-2rkl soijakastiketta
 • 1 tl mustapippuria
 • 1 tl suolaa
 • 2-3dl lihalientä
 • 140g tomaattipyreetä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 500g paseerattua tomaattia
 • 1-2tl suolaa
 • tuoretta silputtua timjamia
 • reilusti tuoretta silputtua basilikaa
 • spagettia

 

Ruskista jauheliha ja kuullota silputtu sipuli paistokasarissa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää lihaliemi. Me käytimme pakkasesta lihapadasta ylijäänyttä lientä, jonka olimme pakastaneet joskus keväällä. Tässä tosiaan hyvä vinkki, että jos jostakin lihapadasta jää ylimääräistä lientä, kun lihat ja kasvikset on jo padasta syöty, niin loppu liemi kannattaa pakastaa seuraavia ruokia varten ja on muuten varmasti hyvä lihaliemi ruuanlaittoa varten. Lihaliemen jälkeen lisää myös tomaattipyree, tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja tarkista maku, tarvittaessa mausta lisää suolalla. Anna hautua hetki ja lisää lopuksi vielä tuoreet yrtit. Keitä kastikkeen kaveriksi spagettia ja annoksen pinnalle voi vielä hieman raastaa juustoraastetta.

 

Buon appetito!

 

One Reply to “Elokuu”

 1. Päivitysilmoitus: Pasta Bolognese | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: