Huh mikä viikko tiedossa!

Nyt on tiedossa mukava viikko ja paljon kaikkea mitä odottaa! Lisäksi tämä viikko alkoi mitä parhaiten! Ensiksi kuitenkin palataan hetki eilisen keittiötunnelmiin. Meillä valmistui yhteistuumin nimittäin omatekoinen lasagne ja nyt päästiinkin sitten minun ehdottomaan lempiruokaani. Karvisen kanssa meillä on siis ainakin jotakin yhteistä, nimittäin yhteinen intohimo tuohon italialaisten lahjaan maailmalle, lasagneen. Sanomalehdestä nappasin tämän ohjeen joskus vuosia sitten. Sanomalehdessä, muistaakseni oli kyseessä Keskisuomalainen, käsiteltiin juurikin tätä Karvisen suurta herkkua ja jutun yhteydessä oli tämä lasagneohje. Siitä siis lasagnen nimi, Karvisen lasagne, minkä ohjeen aion nyt jakaa kanssanne. Superhyvää!

 

Karvisen lasagne

WP_20150816_20_14_22_Pro (2)

 • Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

 • 500g naudan jauhelihaa
 • 2 sipulia silputtuna
 • suolaa
 • paprikajauhetta
 • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
 • 400g tomaattimurskaa
 • 70g tomaattipyreetä
 • 2dl vettä
 • 1-2 lihaliemikuutiota
 • basilikaa
 • oreganoa

Juustokastike:

 • 50g margariinia
 • 1dl vehnäjauhoja
 • 1l punaista maitoa
 • suolaa
 • viherpippuria murskattuna
 • 2dl juustoraastetta

Pinnalle:

 • juustoraastetta

 

Aloita jauhelihakastikkeen valmistuksella. Ruskista jauheliha, lisää sipulisilppu ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Lisää tomaattimurska ja –pyree, vesi sekä lihaliemikuutio(t). Hauduta noin 15min ja mausta basilikalla ja oreganolla. Jätä muhimaan kannen alle ja valmista sillä välin juustokastike. Sulata rasva teflonkattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen siten, että jauhot sekoittuvat maitoon tasaisesti. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5min, muista sekoittaa jatkuvasti. Mausta suolalla ja murskatuilla viherpippureilla. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Voitele iso suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Levitä pohjalle jauhelihakastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle loput juustokastikkeesta. Päällimmäiseen kerrokseen ei tule enää jauhelihakastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 45min. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10min ennen tarjoilua. Hyvää ruokahalua!

WP_20150816_20_14_52_Pro (2) WP_20150816_20_17_42_Pro (2)

Lasagnesta päästäänkin sitten hyvällä aasin sillalla tämän päivän ruoka-aiheeseen. Nimittäin huomenna on minun pitkään ja hartaasti odotetut synttärini ja veljeni pääsi kyllä nyt yllättämään aivan täysin ja todella mukavalla tavalla! Hän nimittäin vei minut syömään Amarilloon työpäivän päätteeksi. Olipas mukava ottaa varaslähtö syntymäpäivään jo tänään hyvän ruuan merkeissä mitä parhaimmassa seurassa. Kyllä se veikka vain tietää, että tie siskon sydämeen käy vatsan kautta! Kiitos ihanasta synttäriylläristä!

WP_20150817_16_27_35_Pro (2)

Nyt sitten perheen kahvitusta varten uunissa paistuukin parhaillaan elämäni ensimmäinen Amerikkalainen juustokakku. Toivon mukaan siitä tulee jotakin tarjoilukelpoista huomiseksi! Huomenna luvassa on myös ravintolapäivällinen Larin kanssa synttäreideni kunniaksi Huviretkessä! Lisäksi tällä viikolla saan uudet hiukset ja katsotaan kerkeisimmekö vielä kylpyläänkin joku ilta. Huh huh mikä hemmotteluviikko tiedossa siispä! Jospa kaikella tällä piristyksellä jaksaisi kunnialla työviikonkin läpi, vaikka aurinko houkuttelisi kyllä viettämään aikaa kaikkialla muualla paitsi toimistossa!

 

2 Replies to “Huh mikä viikko tiedossa!”

 1. Päivitysilmoitus: Karvisen lasagne | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: