Synttäreitä juhlittiin jälleen :)

Eilen juhlimme taas synttäreitä. Perheessäni lähes kaikki synttärit ovat keskittyneet elokuun lopulle ja syyskuun alkuun, joten syyskuu alkoi isäni syntymäpäivillä. Rakkaalle isukille toivoteltiin paljon onnea lahjojen ja korttien kera.

WP_20150901_19_26_10_Pro (2)

Synttärikahvin seuraksi leivoin Tarte tatinin eli perinteisen ranskalaisen omenapiirakan. Tällä Hans Välimäen reseptillä olen valmistanut jo monen monet omenapiirakat milloin mihinkin kissanristiäisiin ja se on ollut takuu varma hitti ja kahvipöydän herkku joka kerta. Lisäksi valmistus on niin helppoa, ettei tässä voi epäonnistua! Tässäpä siis resepti jakoon tänne blogiinkin.

 

Tarte tatin

WP_20150901_19_40_04_Pro (2)

  • 6 kpl hapokasta ja kiinteää omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 50 g voita
  • 200 g kaulittua voitaikinaa

 

Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi ja sekoita kulhossa joukkoon sokeri ja kaneli. Asettele omenat uuninkestävälle paistinpannulle tiiviisti. Lisää voinokareet mukaan. Karamellisoi kaveruksia pannulla, kunnes sulava sokeri muuttuu kullanruskeaksi. Ota pannu levyltä ja asettele voitaikina seoksen päälle tiiviiksi kanneksi. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Paista piirakka uunissa kullanruskeaksi 200 asteessa ja kumoa pannu uunista ulos tullessaan välittömästi ylösalaisin tarjoiluastialle. Tarjoile.

One Reply to “Synttäreitä juhlittiin jälleen :)”

  1. Päivitysilmoitus: Tarte tatin | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: