Mitä vieraiden kanssa Jyväskylässä voi tehdä?

Kesällä mietiskelinkin jo kertaalleen, että mitä tekemistä ja näkemistä Jyväkylästä löytyykään. Meiltä ei löydy takapihoiltamme Colosseumeja ja pyramideja, joten nähtävyydet ja tekeminen tässä pitäjässä eivät ole välttämättä niin ilmeisiä. Vähän joutuu siispä miettimään, että mitä meiltä täältä löytyykään. Kesällä miettimistäni vaihtoehdoista ei nyt kuitenkaan ole kauheasti hyötyä, koska monet noista ajanviettotavoista ovat hyvinkin paljon kytköksissä kesään. Jyväskylä on todellakin kesäkaupunki. No nyt on kuitenkin syksy ja lämpöiset päivät ovat tältä vuodelta menneet ja ensi kesää sitten vain odotellessa. Siinä odotellessa pitäisi kuitenkin keksiä mukavaa ajanvietettä kera ihanien vieraidemme, jotka ovat tulossa luoksemme tulevana viikonloppuna, jotta ei sentään tarvitse koko viikonloppua seinää rivissä tuijottaa.

WP_20151005_15_00_19_Pro (2)

Vieraidemme kanssa aika kuluu varmasti myös höpötellessä, kuulumisia vaihtaen ja hyvän ruuan parissa meille tyypilliseen tapaan. Jotakin siihen lisäksi olisi kiva keksiä ja tällaisia juttuja tässä on nyt tullut mieleeni menneen viikon aikana.

 

Ensimmäisenä tuli mieleen shoppailu. Jyväskylästä kuitenkin löytyy kaikki ne samat ketjuliikkeet, jotka löytyvät muistakin kaupungeista, eikä niissä mitään uutta ja ihmeellistä kenellekään ole. Shoppailu tai ainakin tavaroiden katselu voisi kuitenkin olla kivaa sellaisissa liikkeissä, mitkä ovat vähän enemmän Jyväskyläläisiä. Esimerkiksi viherpeukalolle olisi ehkäpä kiva käydä ihmettelemässä Viherlandiaa sekä Kallea ja Torstia, herkkusuulle voisi olla kiva käydä Pandan tehtaalla, käsitöistä kiinnostuneelle Toivolan Vanha Piha olisi varmasti mielenkiintoinen vierailupaikka ja sisustusintoilijalle Puttipaja voisi olla mahtava juttu.

 

Viikonlopun kivoihin juttuihin voisi sisällyttää myös herkutteluhetken kiirehtimättä valmiissa pöydässä. Brunssien ystävänä katsoinkin, että Jyväskylästä löytyy monesta ravintolasta brunssimahdollisuus kohtuulliseen hintaan sunnuntaisin ja itseäni kiinnostaisi käydä testaamassa brunssi vaikkapa Toivolan Vanhan Pihan Kahvila Muistossa tai Jyväskylässä hiljattain ovensa avanneessa Ravintola Bohossa, joista olen molemmista muutamat kehut kuullut, mutta kummassakaan en ole ennättänyt vielä itsekään piipahtamaan, joten se olisi uusi kokemus itsellenikin.

 

Vesipedoille uimakausi ei rajoitu vain kesään ja lämpimiin järvivesiin, vaan uimaanhan voi mennä mihin aikaan vuodesta tahansa. Kylpylän hemmottelevissa poreissa ja lämpöisissä saunoissa on aina ihana pysähtyä nauttimaan vain olostaan ja elämästään ja unohtaa hetkeksi ulkona vihmovat tuulet ja arkiset askareet. Toki tämä aktiviteetti sopii nimenomaan uimista ja kylpylöitä rakastaville ihmisille, mutta läheskään kaikkihan eivät pidä tällaisesta tavasta viettää aikaansa.

 

Ulkoilu on aina hyvä vaihtoehto ellei taivaalta nyt satu satamaan koripallon kokoisia rakeita tai jotain muuta yhtä jännittävää. Tänään tulikin mieleeni, että vieraidemme kanssa olisi kiva lähteä kiertämään jokin Jyväskylän seudun hienoista luontopoluista ja pysähtyä nuotiopaikalle vaikkapa grillaamaan tikun nokassa makkarat. Tästä vieraidemme kanssa itse asiassa jo juttelimmekin ja saimme tietää heidän uudesta harrastuksestaan, geokätköilystä. En ollut ikinä kuullutkaan tällaisesta harrastuksesta ja ensimmäisenä reaktioni olikin, että mikä ihmeen geokätköily?!?! Pienen esittelyn ja nettiselailun jälkeen geokätköilyn idea alkoi kuitenkin hahmottua ja tästähän voisikin tulla meidän poppoolle hauska yhteinen ajanviettotapa ensi viikonlopulle, jos vaikka bongaisimme ulkoilun ohessa muutaman kätkön. Niille, jotka ovat yhtä ymmällään tästä harrastuksesta kuin minäkin, niin asiaa valottaa tämän linkin takaa löytyvä video.

 

Jospa näillä ideoilla saisi ainakin yhden viikonlopun tunnit täytettyä ja meillä olisi mukava ja touhukas viikonloppu tulossa mitä parhaimmassa porukassa. En malttaisi kyllä enää odottaa perjantaihin saakka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: