Sisustamista edullisimmillaan

Sisustaa voi monella tapaa ja monesti itse näen sisustamisen kalliina lisäkuluna, johon saisi rahaa uppoamaan loputtomasti. Sisustaminen on myös se juttu, josta ehkä ensimmäisenä tingin, jos eteen tulee rahallisesti tiukka kuukausi. Näin ei kuitenkaan ihan aina ole, koska kerran jos toisenkin on siellä täällä kuullut toisteltavan mantraa, että siivoaminen on paras tapa sisustaa. Tämä kyllä pitää varsin hyvin paikkaansa ja on kaiken lisäksi todella edullista sisustamista, jopa ilmaista. Meillä on tällä viikolla ollut menossa pienoiset asunnon sisustustalkoot, koska asunnossamme on muutamia hyvinkin haasteellisia ominaisuuksia, joihin olen yrittänyt keksiä ratkaisuja.

 

Yksi tällainen ongelmapaikka on eteinen, joka on meillä kapea käytävän mallinen tila, jota rikkoo kaiken lisäksi kaksi ovea, eli yhden huoneen sekä wc:n ovet aukeavat suoraan eteiskäytävään ja rikkovat seinäpinta-alaa. Tämän vuoksi eteisestämme on todella vaikea saada toimivaa kokonaisuutta, koska tilaa huonekaluille ei juurikaan ole, joten kaappi- ja laatikkotila on kiven alla. Aikaisemmin eteisemme on näyttänyt aivan siltä, kuin joku olisi räjäyttänyt siellä pommin. Tämä johtuu siitä, ettei tilaa ole ollut hatuille, kaulaliinoille ja hansikkaille, joten ne ovat olleet valtavassa vuorimaisessa muodostelmassa hattuhyllyn päällä ja aina kun sieltä on jotakin koittanut etsiä tuloksetta, niin koko kasa on levinnyt pitkin eteisen lattiaa. Olen viime aikoina tehnyt monia hyviä löytöjä Torista ja nytkin parille edulliselle hyväkuntoiselle lipastolle tai senkille olisi tilausta. Torista löysin alkuviikosta kymmenellä eurolla eteiseen sopivan lipaston. Lipaston yleisilme on siisti ja ajaa se asiansa, vaikka sitä pitikin hieman korjailla ja liimailla kasaan ja putsata pölykerroksen alta haettuamme lipaston uuteen kotiin. Lipasto ei aivan ollut sitä, mitä myyjä sen sanoi olevan ja myynti-ilmoituksessa ilmoitetut mitat eivät pitäneetkään paikkaansa, joten lipasto ei eteisessä mahtunutkaan siihen väliin mihin sitä olin alun perin ajatellut. Nyt kuitenkin lipasto on löytänyt paikkansa kenkätelineen paikalle ja kenkäteline puolestaan muutti siihen, mihin lipastoa olin kaavaillut, joten onnistuimme kuitenkin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saamaan eteisestä huomattavasti siistimmän ratkaisun ja itse asiassa vieläkin mielessäni on muutamat muutokset, jotka toteutan jossakin myöhemmässä vaiheessa, joilla uskon saavani eteisestä mielekkäämmän näköisen paikan. Enää sen ei tarvitse olla kotimme se nurkkaus, jossa on aina pyörähtänyt pyörremyrsky.

WP_20151012_20_40_15_Pro (2) WP_20151012_20_41_16_Pro (2) WP_20151012_20_41_03_Pro (2) WP_20151012_20_40_51_Pro (2)

Toinen tämän viikon projekteistamme oli liinavaatekaapin siirto yläkerrasta alakertaan, jotta yläkertaan saatiin neliöitä paremmin käyttöön muuhun tarkoitukseen. Kotimme yksi haastavista ominaisuuksista on siis säilytystilojen vähyys, joten vähän joka huoneessa on jouduttu miettimään ratkaisuja säilytystilojen lisäämiseksi. Sitä varten meillä on muun muassa ylimääräinen vaatekaappi toimittamassa liinavaatekaapin virkaa. Monesti uutta ilmettä sisustukseen siivoamisen ohella voi saada myös järjestelemällä huonekalut toisin. Välillä huonekalujen uudelleen sijoittaminen voi tuoda suuriakin ahaa-elämyksiä, että miksi näitä kalusteita ei alun perinkin järjestelty näin, koska nythän tilasta tuli paljon toimivampi. Näin kävi myös liinavaatekaapin kanssa meidän kodissamme. Kaapille ei tosiaan ole löytynyt oikein sopivaa paikkaa sen 1,5 vuoden aikana, mitä olemme tässä kodissamme asuneet. Aina se on ollut tiellä ja väärässä paikassa, mutta muutakaan paikkaa sille ei ole keksitty. Nyt kuitenkin tällä viikolla älysin, että tiellä olevan pistorasianhan voi irrottaa seinästä ja rautakaupasta saa parilla eurolla suojamuovin peittämään seinään jäävän kolon. Tästä syystä kaappia ei meillä alun perin sijoitettu makuuhuoneeseemme, missä se nyt on, koska pistorasian vuoksi se olisi jäänyt hassusti yli pari senttiä irti seinästä. Nyt kuitenkin kaappi on uudella paikallaan aivan kuin se olisi syntynyt tuohon hukkaneliöön, joka tavallisesti olisi vain jäänyt vaatehuoneemme oven taakse piiloon käyttämättömänä ja yläkertaankin vapautui tilaa uusille sisustusideoille.

WP_20151011_16_59_25_Pro (2) WP_20151011_16_59_36_Pro (2) WP_20151011_16_59_49_Pro (2)

Viimeinen sisustamiseenkin liittyvä vinkki löytyykin sitten keittiöstämme. Kesäkukkien ja hyötykasvien kuoltua ruukkuihinsa pihallamme eloon jäi ainoastaan persilja, joka muiden kasvien kuihtumisesta välittämättä kasvoi terhakkaana vihreänä ilopilkkuna ruukussaan eikä kuihtumisesta näkynyt merkkiäkään. Siirsimme siispä persiljan kesällä Ranskasta Vichystä tuomaamme ihanaan, siniseen, vanhaa aikaa huokuvaan ruukkuun ja nyt persilja tuo eloa ja väriä keittiöömme ja onpa siitä satoa käytetty jo ruuankin laitossa. Katsotaan kauanko se menestyy sisällä ruukussa ilonamme.

WP_20151012_20_42_06_Pro (2)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: