Viikonloppu Porissa

Viikonloppu Porissa vierähti supervauhdilla. Hyvä, että viikonloppua kerkesi edes taas huomaamaan, kun jo startattiin auto ja aloitettiin kotimatka kohti Jyväskylää. Monia mukavia hetkiä viikonloppuun silti taas mahtui ja muutama kiva kuvakin tuli viikonlopulta räpsäistyä.

 

Lari pääsi verestämään koulumuistoja luokkakokoukseen vanhojen luokkakavereiden kanssa ja vaihtamaan kuulumisia. Sillä välin minä herkuttelin Larin siskon kanssa pizzalla ja Nala otti todellakin rauhaisasta illasta kaiken irti ojentamalla tassut kohti kattoa ja ottamalla rennosti.

WP_20151031_18_33_51_Pro (2) WP_20151031_21_57_51_Pro (2)

Viikonloppuun mahtui myös isänpäivän juhlintaa. Tiedämme kyllä, että oikea isänpäivä on vasta ensi viikonloppuna, mutta koska emme ole tuolloin Porissa paikan päällä, niin halusimme juhlistaa isänpäivää jo nyt kakkukahvien ja pienen isänpäivälahjan merkeissä Larin isäpuolen kanssa. Olipahan mukavaa juoda appiukon kanssa ensimmäistä kertaa isänpäiväkaffet saman pöydän ääressä. Tässä yhteydessä voisin myös jakaa kakkureseptin, jolla sunnuntaina herkuttelimme. Reseptin bongasin Valion sivuilta, mutta alkuperäisestä ohjeesta puolukan ja luumun maut päätin vaihtaa appelsiiniin ja suklaaseen. Tällainen kakku siitä siis syntyi.

 

Suklainen appelsiinikakku

 

Pohja:

  • 150-200g digestive-keksejä
  • 100-125g voita
  • 1tl kanelia

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2dl vispikermaa
  • 2prk (à 200g) maustettua rahkaa, appelsiinin makuinen
  • 1rkl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • ½ – 1 appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (vain oranssi pinta)

Pinnalle:

  • Puoli levyä taloussuklaata (tummaa suklaata)

 

Valmista ensin pohja. Sulata rasva ja sekoita rasvan sekaan kaneli. Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa tai pakastepussissa esimerkiksi kaulimella. Sekoita kulhossa keksin murujen sekaan rasva-kaneliseos. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele kakkupohjan pohjalle keksitaikina tiiviiksi. Paista pohjaa 175 asteessa 8 minuuttia. Kun pohja on valmis, nosta se jäähtymään ja valmista täyte. Vispaa kerma kulhossa ja kermavaahdon sekaan sekoita sokerit, rahka ja oman mieltymyksen mukaan sopivasti appelsiinin kuorta. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Kuumenna ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi ja vispaa sekaan liotetut kevyesti puristetut liivatelehdet. Vispaa seos huolellisesti tasaiseksi, jottei liivatteisiin jää paakkuja. Vispaa liivatteet ohuena norona kerma-rahkaseoksen joukkoon. Levitä täyte irtopohjavuokaan paistetun pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Peitä kelmulla ja jätä hyytymään jääkaappiin yön yli. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakkuvuoan reunat ja siirrä kakku varovasti kauniimmalle tarjoilualustalle. Hyytyneen kakun pinnalle levitetään vielä reilusti suklaata raastettuna/lastuina ennen tarjoilua.

WP_20151101_11_24_26_Pro (2) WP_20151101_11_24_50_Pro (2)

Herkuttelun lisäksi viikonloppuun kuului koirien hulluttelua ulkoilmassa ja hevosten ihmettelyä. Näissä tunnelmissa oli hyvä startata marraskuu. Taas ollaan kuukausi lähempänä joulua!

WP_20151101_12_49_30_Pro (2) WP_20151101_12_49_41_Pro (2) WP_20151101_12_50_12_Pro (2) WP_20151101_12_50_42_Pro (2) WP_20151101_12_51_24_Pro (2) WP_20151101_13_02_45_Pro (2)

One Reply to “Viikonloppu Porissa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: