Ruokaviikonloppu

WP_20151115_11_54_42_Pro_edited
Larin tuomat ruusut ovat ilahduttaneet koko viikonlopun kauneudellaan ❤

WP_20151115_11_55_03_Pro_edited

Tähän viikonloppuun ei kirpparikierrosten lisäksi juurikaan mitään ihmeellistä ole kuulunut, mutta ruualla olemme kerenneet herkuttelemaan! Kuten eilen mainitsinkin, niin keittiössä valmistui meille dippailuillallinen ja siitä tulikin napsittua useampikin kuva, koska niin herkulliselta tuo Larin tekemä kattaus näytti! Dippailtavat toki maistuivat aivan yhtä hyvältä myös. Bataattiranskalaiset meillä oli testissä ensimmäistä kertaa netistä katsotulla ohjeella ja varmasti kyllä tulee näyttäytymään ruokapöydässämme uudelleenkin. Mahtavaa vaihtelua perinteisille perunasta valmistetuille ranskalaisille. Bataattiranskalaiset pilkkomisen jälkeen huuhdeltiin ja kuivattiin, jotta liika tärkkelys saatiin pois. Tämän jälkeen ranskalaiset pyöritettiin tilkassa oliiviöljyä ja maustettiin valkosipulijauheella, peruna-kasvismausteella, suolalla ja pippurilla. Sekaan heitettiin myös puolikas ruokalusikallinen korppujauhoja, joka toi mukavaa rakennetta ranskalaisille. Dippailuillalliseen kuuluivat myös omatekoiset nugetit, joiden ohjeen bongasin joskus muistaakseni Jamie Oliverin jostain kokkiohjelmasta. Nugetteja varten ostetaan broileria, meillä oli ohutleikkeitä, jotka leikattiin sopivan kokoisiksi paloiksi. Kanapalat maustetaan omien mieltymysten mukaan ja sen jälkeen dipataan maustamattomaan jugurttiin ja sitten pyöritellään murskatuissa riisimuroissa. Leivityksen jälkeen nugetit paistetaan joko pannulla tai uunissa.

WP_20151114_18_31_04_Pro_edited WP_20151114_18_30_16_Pro_edited WP_20151114_18_30_25_Pro_edited WP_20151114_18_30_36_Pro_edited WP_20151114_18_30_46_Pro_edited WP_20151114_18_33_00_Pro_edited

Tänään meillä sitten herkuteltiinkin pitkästä aikaa perinteisellä läskisoossilla. Tästä perinneherkusta olenkin käyttämämme reseptin postannut jo aiemmin ja sen voit katsoa TÄÄLTÄ. Tällä kertaa tosin soossi erosi aiemmista maustamisen osalta, koska eräs sukumme kuuluisista läskisoossikonkareista kertoi meille kesällä, että perinteisestihän lihaliemimauste ei soossiin kuulu, joten päätimme nyt testata pelkästään suolalla ja pippurilla maustettua versiota. Toimii ehdottomasti näinkin! Puolensa molemmissa tavoissa ja aivan taivaallisen hyvää käytti maustamiseen sitten ihan vain perinteiset mausteet tai myös hieman lihaliemimaustetta antamaan lisämakua.

WP_20151115_18_56_17_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: