Ensilumi :)

Lunta tai räntää on tuprutellut taivaalta jo aiemminkin tänä syksynä näillä leveysasteilla, mutta tänä aamuna maa oli meillä oikeasti kunnolla valkoinen niin, että sitä voi mielestäni kutsua ensilumeksi. Ensilumi on aina merkki kohta saapuvasta talvesta, jossa on omat kivat juttunsa. Talvi ei meitä päässyt tänäkään vuonna yllättämään ja talvitassut auton alle oli vaihdettu jo hyvissä ajoin.  Päinvastoin, talvi meidän taloudessa on hyvinkin odotettu vuodenaika!

WP_20151121_11_11_32_Pro_edited
Varsinkin Nala rakastaa talvea, jolloin menoa ja meininkiä ei puutu. Tänä aamuna ensilumi oli hyvin odotettu ja mieluisa yllätys Nalalle.

Monelle talvi on yksi vuoden hirveimmistä vuodenajoista, mutta itse tykkään jokaisesta vuodenajasta vaikkakin kesä nousee lemppariksi. Talvessa mahtavaa on sen sanoinkuvaamaton kauneus, postikorttimaiset maisemat, talviulkoilu esimerkiksi pilkkireissun ja makkaranpaiston merkeissä jäällä, talviset ihanat ruuat, jotka eivät kaikessa tuhtiudessaan kovin hyvin kesällä maistu, glögi ja tietysti joulu! Talvella ulkoilulla on myös aivan erityinen piristävä vaikutuksensa, kun vetää keuhkot täyteen raikasta pakkasilmaa ja pakkanen pikkuisen nipistelee poskia ja nenänpäätä. Ja mikäs sen legendaarisempaa kuin juosta saunasta pyörähtämään lumihankeen, heittää lunta päälleen kunnolla ja juosta takaisin saunaan, missä lämpö saa kylmän ihon kihelmöimään. Sitä kaikkea siispä odotellessa!

WP_20151121_11_10_02_Pro_edited WP_20151121_11_13_04_Pro_edited

Parvekekin sai talvivalaistuksensa ehkä noin viikko sitten, kun kieputimme parvekkeen kaiteeseen helmivalonauhan. Lisävaloa talven pimeisiin iltoihin. 🙂

WP_20151121_11_18_28_Pro_edited WP_20151118_12_45_49_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: