Varaslähtö jouluun!

Huomenna Jyväskylän Paviljongissa järjestetään perinteiset jokavuotiset joulumarkkinat. Markkinoille ennättää vielä sunnuntainakin. Me olemme suuntaamassa markkinahumun keskelle huomenna ja koska joulumarkkinat ovat aina varma merkki lähestyvästä joulusta, päätimme ottaa varaslähdön jouluun keittiömmekin puolella. Tänään töiden jälkeen päivälliseksi valmistui nimittäin riisipuuroa ja luumusoppaa. Mikäs se jouluisempaa!

WP_20151127_20_06_29_Pro_edited WP_20151127_20_06_42_Pro_edited

Nämä jouluherkut ovat myös superedullisia. Riisipuuro neljälle hengelle valmistuu kahdesta desistä puuroriisiä, kahdesta desistä vettä, litrasta täysmaitoa ja suolaripauksesta. Tunnin hauduttelun jälkeen valmiina on herkullinen täyteläinen puuro. Iso luumusoppa puuron seuraksi ja myöhemmäksi välipalaksi sen sijaan valmistuu pussillisesta kuivattuja luumuja, 1,5 litrasta vettä, desistä sokeria ja noin puolen tunnin keittämisen jälkeen soppa suurustetaan 1,5 ruokalusikallisella perunajauhoja, jotka on sekoitettu vesitilkkaan. Tähän herkkuun ei siis saa uppoamaan montaakaan killinkiä rahaa, mutta on aivan taivaallisen hyvää.

WP_20151127_20_10_04_Pro_edited

Nyt vain sitten hyvällä joulumielellä odotellaan joulukuun alkua ja sitä, että pääsen avaamaan suklaakalenterini ensimmäisen luukun.

 

One Reply to “Varaslähtö jouluun!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: