Hetki ystävän kanssa

Ystävyyden merkitys on kyllä ihmeellinen. Vaikka elämään kuuluu perhe, puoliso ja sukulaiset, niin ystävillä on silti aivan oma merkityksellinen paikkansa elämässä. Itse olen kotihiiri, joka viihtyy kotona ja en kaipaa ympärilleni valtavaa kaveriporukkaa, mutta elämääni kuuluvat silti muutamat kultaakin arvokkaammat ystävät. En koe, että muutenkin hektisen elämän sykkeessä, jossa työ ja arkirutiinit vievät suuren osan ajasta, minun tarvitsisi nähdä ystäviä joka päivä tai edes joka viikko, mutta silti en voisi kuvitella elämää ilman rakkaita ystäviäni. Joitakin ystäviä näen muutaman viikon välein, joitakin kuukausien välein ja joitakin jopa vuosien välein, mutta silti aina kun nähdään, niin juttu jatkuu siitä mihin viimeksi jäi. Tuntuu, ettei välissä olisikaan ollut pitkää aikaa. Se on aika hienoa huomata, että ystävyys on todella niin vahvaa, ettei se kuihdu vaikka ei jatkuvasti nähtäisikään tai että se ei katoa minnekään, vaikka ympärillä elämä muuttuukin ja menee eteenpäin.

 

Näitä ajatuksia heräsi tänään, kun aamupäivällä suunnistin ystäväni kanssa kahville herkuttelemaan. Viime näkemästämme oli vierähtänyt jo 1,5 vuotta ja kunnolla kuulumisia vaihdettiin yli pari vuotta sitten. Silti oli aivan ihanaa nähdä taas pitkästä aikaa ja yhteistä säveltä tai jutun juurta ei kyllä tarvinnut pahemmin etsiä, kun molemmilla vain oli niin paljon kerrottavaa viime vuosien tapahtumista. Sisälle tuli taas se turvallinen, lämmin tunne siitä, että kuinka upeita, ihania ystäviä minulla onkaan ja miten voin aina luottaa siihen, että ystävyys ei tosiaan katoa minnekään, vaikka välillä ei kerettäisikään näkemään. Ja tokihan itsekin olen aina ystäviäni varten, vaikka viime näkemästä olisikin päässyt kulumaan pitkä aika. Eivät he silti mihinkään unohdu.

WP_20151129_10_24_54_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: