Neljäs päivä on omistettu suomalaisuudelle

Joulukuun neljäs päivä on omistettu suomalaisille valinnoille. Itsenäisyyspäivän lähestyessä teemaan sopivasti tänään on siis Osta työtä Suomeen –päivä. Toki meidän kaikkien työpaikkojemme säilyttämiseksi varsinkin tällaisina vaikeina talousaikoina olisi erityisen tärkeää suosia nimenomaan suomalaisia tuotteita, jotka on mahdollisuuksien mukaan Suomessa valmistettuja tai suunniteltuja. Mitä enemmän suomalaisia tuotteita suositaan, niin toki sitä enemmän työtä Suomessa on tarjolla.

WP_20151204_16_12_59_Pro_edited
Neljäs luukku avattu 🙂

Meidän valinnoissamme tänään suomalaisuuden suosiminen on näkynyt. Toisen lomapäivämme aloitimme suuntaamalla puolilta päivin leffaan katsomaan suomalaista Kätilö-elokuvaa. Tästä olin etukäteen kuullut sekä positiivisia että negatiivisia kommentteja, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Aihealueeltaan ja historian puolesta elokuva kiinnosti kyllä tosi paljon ja meille tämä elokuva ei ainakaan mitenkään päin ollut pettymys. Hieno kuvaus historiasta ja rakkaustarinoistahan ei koskaan voi olla pitämättä! Toki elämäntilanteeseemme nähden elokuvan aihealue oli aika rankka, mutta eipähän jättänyt ainakaan kylmäksi! Leffaherkut käytiin ostamassa toki suomalaisesta karkkikaupasta päivän teemaan sopivasti.

WP_20151204_12_24_17_Pro_edited

Elokuvissa oli kyllä aika tärkeä olo, koska olimme ainoat asiakkaat, jotka olivat tulleet tätä näytöstä katsomaan. Saimme siis koko elokuvateatterin ihan vain omaan käyttöömme ja tuntea olomme hetken aikaa lähestulkoon V.I.P.-tason vieraiksi! Olipahan tämäkin ensimmäinen kerta minulle, kun näin pääsi sattumaan, että elokuvissa ei tosiaan ollut ketään muita meidän lisäksemme.

WP_20151204_12_27_33_Pro_edited
Me kaksi hölmöläistä vain 😀

Leffan jälkeen pyörähdettiin ruokakaupassa, mutta tällä kertaa meillä oli hyvin minimaaliset ostokset, koska eilen tuli ostettua varsinaiset ruokaostokset. Tänään siis haettiin vain hieman täydennystä sekä pilttipurkkeja, jotta Lari saa kohtapuoliin alkaa valmistamaan jouluksi omatekoista sinappia, jota tuli testailtua jo viime jouluna ensimmäisen kerran. Ruokakaupassa ensin meinasi lähteä kyllä matkaan ulkomaisen valmistajan vauvan soseet, kunnes tajusin tarkastaa missä soseet on valmistettu. Tämän jälkeen vaihtui Tšekeissä valmistettu sose saman tien suomalaiseen vastineeseen.

WP_20151204_16_04_02_Pro_edited
Joku katselee meillä aina… Tämän tajusin tosiaan vasta kuvan otettuani, että hetkonen… 😀

Ja vielä pakko palata hetkeksi eiliseen. Meillähän on ollut tapana, että kylpyläreissuillamme käymme myös herkuttelemassa jäätelöllä (Lari oluella 🙂 ), mutta eilen emme päässeet kylpylässä herkuttelemaan, koska allasbaari oli kiinni siihen aikaan, kun me kylpylässä olimme. Tästä huolimatta emme kuitenkaan jääneet herkuitta, koska Lari päätti illalla valmistaa meille aika ihanat jäätelöannokset vastineeksi kotona. Suklaanougat-jäätelö sai seurakseen omatekoista kinuskikastiketta, kermavaahtoa sekä keksinmuruja ja keksejä. Nam! Tämä annos ei kyllä häpeä yhtään ravintoloiden annoksille.

WP_20151203_22_41_15_Pro_edited WP_20151203_22_41_34_Pro_edited

2 Replies to “Neljäs päivä on omistettu suomalaisuudelle”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: