Joulukuun viimeinen perhevalmennus

Joulukuun seitsemäs päivä toi mukanaan joulukuun viimeisen perhevalmennuksemme, jonka aiheena oli imetys. Nyt meillä sitten onkin perhevalmennukset yhtä lukuun ottamatta koluttu läpi ja toki sitten vielä synnytysvalmennus on luvassa viime metreillä. Viimeinen perhevalmennuksemmekin on vasta ensi vuoden puolella.

WP_20151207_19_29_34_Pro_edited

Tällä kertaa aiheena oli kuitenkin siis imetys ja pakko kyllä sanoa, että jos tämä olisi mennyt meiltä ohi, niin olisi harmittanut. Kahteen tuntiin mahtui valtavasti asiaa ja hyvin konkreettisia ohjeita ja vinkkejä onnistuneeseen imetykseen. Valmennuksessa käytiin läpi hyvin yksityiskohtaisesti muun muassa vauvan nälkäviestejä, imetysasentoa ja imuotetta. Yllätyin itsekin aika paljon siitä, että vaikka imettäminen ei rakettitiedettä olekaan, niin kuinka pienillä asioilla voi olla vaikutusta siihen, että nouseeko ja heruuko maito tai että saako vauva imettyä maitoa kunnollisesti.

WP_20151207_19_36_41_Pro_edited

Hyödyllistä oli myös pohtia porukalla muun muassa isän tai muun tukihenkilön merkitystä imetyksen onnistumiseksi. Sitä miten vauvan isä voi tukea ja edesauttaa prosessissa ja kokea itsensä myös hyödylliseksi vauva-arjen alusta asti. Eihän se ruokakaan itsestään valmistu äidin ja vauvan imetysmaratonin aikana tai jos alkumetreillä imetys tuottaa esimerkiksi kipua, niin muutamalla tsemppaavalla sanalla voi olla kauaskantoiset siivet. Itse näin imetyksen erittäin hyödyllisenä ja tärkeänä jo ennen valmennustakin, mutta tietopaketti toi asiaa konkreettisemmaksi varmasti myös Larille. Yhteinen toive meillä kyllä on, että vauva imetetään äidinmaidolla suositusten mukaisesti. Ainahan se ei toki syystä tai toisesta ole mahdollista, mutta ainakin meillä on siihen kovasti pyrkimys.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: