Ikuisuusprojekti

Viime vuonna syksyllä innostuin palauttamaan mieleeni kutomisen salat. Olen opetellut kutomaan jo lapsena ja muistankin ensimmäiset lapaset, jotka pikkulikkana aikoinaan kudoin. Ne olivat violetit ja toinen oli pieni kuin vauvan tumppu ja toinen oli rekkamiehenkin leipälapion kokoiseen käteen liian iso! 😀 Ihan ei mennyt siispä putkeen ensimmäisten lapasten kutominen aikoinaan ja toistaiseksi ne ovatkin ainoat lapaset, mitkä olen koskaan kutonut. Vuosi sitten päätin siispä opetella tämän unohtuneen taidon uudelleen ja ensin harjoittelin kutomalla Larille harmaan tuubihuivin ja sen jälkeen aloitin kutomaan äidilleni violetin väristä tuubihuivia. Äitini kaulaliina jäi kuitenkin vähän vaiheeseen viime talvena ja unohtui sitten kevään, kesän ja syksyn ajaksi kaapin perälle ilman, että muistin laittaa tikkua ristiin huivin valmistumiseksi.

 

Nyt sitten syksyllä kuitenkin päätin, että nyt kudon tuon tuubihuivin valmiiksi niin, että saan sen antaa äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Projekti ei kuitenkaan ottanut käynnistyäkseen uudelleen ja Larikin tuossa syksyn edetessä moneen kertaan kettuili minulle, että näinköhän on, että tuo huivi koskaan näkee päivän valon. Kaksi viikkoa sitten otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja aloin jo hieman kiireellä kutomaan huivia valmiiksi. Kaiken vapaan liikenevän aikani näiden kahden viikon aikana olen käyttänyt tuon huivin kutomiseen ja viime päivät meinasi mennä ihan yöhön saakka kutoen lahjaa valmiiksi. En tosiaan ole kovinkaan nopea kutoja! 😀 Tänään päivällä oli jäljellä vielä lankojen päättely ja nappien ompeleminen huiviin kiinni. Kun viimeistelyt oli vihdoin valmiit ja synttärijuhliin oli siinä vaiheessa enää kaksi tuntia aikaa, niin sain kyllä huokaista iloisena, että kerkesinpäs valmiiksi ajoissa huivin kanssa, vaikka tiukille kieltämättä meni! Onneksi lahjan saaja rakastui huiviin aivan täysin, joten kahden viikon uurastus ja noin vuoden kestänyt ikuisuusprojektin saattaminen päätökseensä oli kaiken sen vaivan arvoista!

WP_20151212_13_48_53_Pro_edited WP_20151212_13_49_07_Pro_edited WP_20151212_13_48_25_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: