Sunnuntai vailla suunnitelmia

Onpas ollut mukavaa viettää taas hetkeen sellainen päivä, että kalenterissa ei ollut mitään sovittua tälle päivälle. Tämän päivän menot ja touhut hahmottuivat vasta aamulla, kun päivän valjetessa pikku hiljaa sai silmäluomia raotettua uuteen päivään. Koska meillä oli päivä aikaa, niin päätimme käydä kiertämässä vähän kirpparilla samalla kun kävimme ruokaostoksilla kaupassa, uuniin laitettiin hautumaan moneksi tunniksi karjalanpaistilihoista kermainen lihapata ja kävimme lenkillä Nalan kanssa.

WP_20151213_11_19_17_Pro_edited

Lucian päivän teeman mukaisesti innostuin ostamaan tarjouskynttelikön kauppareissulla. Meillä ei tosiaan aikaisemmin ole ollut ainuttakaan kynttelikköä jouluisin ikkunalla. Viime jouluna kuitenkin jo mietin, että ruokapöytämme viereiselle ikkunalle sopisi perinteinen, jouluinen kynttelikkö kuin nenä päähän, mutta sitä ei vielä silloin tullut hankittua. Nyt kun kynttelikkö tuli kaupassa vastaan vaivaisella muutamalla eurolla, niin olihan se pakko ottaa mukaan sieltä. Nyt olen todella iloinen siitä, että meillä on kaunis kynttelikkö ikkunalla. Vielä kun lähempänä joulua laitan ruokapöytään punaiset liinat, niin kynttelikkö käy todella hyvin yhteen keittiön jouluisten tekstiilien kanssa!

WP_20151213_14_41_35_Pro_edited WP_20151213_14_43_52_Pro_edited

Palatakseni vielä eilisiin synttärijuhliin, ajattelin jakaa juhliin valmistamani marjapiirakan ohjeen, koska piirakka osoittautui todella tykätyksi herkuksi. Ohje syntyi muutaman netistä löydetyn ohjeen perusteella ja niitä yhdistelemällä. Alkuperäiset ohjeet kaivoin Kotikokin ja Valion sivuilta ja omaan makuuni laitoin marjapiirakkaan hieman enemmän marjoja, kuin alkuperäisissä ohjeissa, mutta mielestäni marjoja saisi olla vaikka vieläkin enemmän. Itse käytin mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa, mutta myös muutkin marjat sopisivat tähän varmasti aivan yhtä hyvin.

 

Marjapiirakka

 

Pohja:

 • 150g voita
 • 1dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 3dl vehnäjauhoja
 • 1tl leivinjauhetta

Täyte:

 • 1prk (200g) kuningatar-rahkaa
 • 200g marjasekoitusta (pakaste)
 • 1rkl perunajauhoja
 • 1prk (200g) kermaviiliä
 • 1 kananmuna
 • 2rkl sokeria
 • 1tl vaniljasokeria

WP_20151212_12_03_48_Pro_edited

Valmista ensin pohja. Sekoita sähkövatkaimella voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita jauhoihin huolellisesti leivinjauhe ja sen jälkeen sekoita jauhoseos muuhun taikinaan. Levitä taikina piirakkavuokaan tasaisesti pohjalle ja reunoille. Levitä kuningatar-rahka pohjan päälle. Sen jälkeen sekoita jäisiin marjoihin perunajauhot ja levitä marjat rahkan päälle. Sekoita tämän jälkeen kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja valuta seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 185 asteessa uunin alatasossa noin 40min, kunnes piirakka on kypsä. Nosta vetäytymään liinan alle ennen tarjoilua.

WP_20151212_12_41_27_Pro_edited

 

One Reply to “Sunnuntai vailla suunnitelmia”

 1. Päivitysilmoitus: Marjapiirakka | Vesta box

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: