Joulumieltä ja glögiä

Eilen illalla käperryimme sohvan nurkkaan katsomaan telkkarista Joulu Mielelle –hyväntekeväisyyskonserttia. Kaikessa kiireettömyydessä oli mukava hörppiä höyryävän kuumaa vaaleaa glögiä, jonka keittelimme omenamehuun. Vaalea glögi on kyllä aivan yhtä ihanaa kuin tummanpunainen, perinteinen glögi, jonka teemme mustaviinimarjamehuun. Konsertin aikana näytettiin aika rankkoja tarinoita pienten suomalaisten potilaiden elämästä ja uskomattomia selviytymistarinoita. Vaikka itselle olikin vähän vaikeaa katsoa noita surun sekä ilon värittämiä ihmetarinoita, koska oma synnytyskokemus häämöttää vain muutaman kuukauden päässä, niin jotenkin oli kuitenkin lohdullista nähdä, miten apu todella menee sitä kipeästi tarvitseville ja että ne vapaaehtoiset työntekijät eivät kierrä tuolla katuja keräyslippaineen turhan vuoksi, vaan jokainen killinki, joka lippaan pohjalle kilahtaa, edesauttaa juuri näiden upeiden tarinoiden syntyä.

WP_20151213_20_43_30_Pro_edited WP_20151213_20_57_23_Pro_edited

Tänään sitten olikin aika suunnitella joulun menua ja listata ylös jo kauppalistaa, jotta pääsemme kokkailemaan jouluruokia loppuviikosta valmiiksi joulun pyhiä varten. Jouluruuat ovat kyllä suurta herkkuani. Meidän kontolle jouluruuista jäi oikeastaan jälkkärit ja makeat jouluherkut, imelletty perunalaatikko sekä bataattilaatikko, tuorejuusto sekä tietysti Larin omatekoinen joulupöydän konjakkisinappi.

WP_20151214_19_45_44_Pro_edited WP_20151214_19_49_30_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: