Täydellisen lahjan metsästys

Eilen ja tänään mielessäni ovat pyörineet tämän joulun viimeiset lahjahankinnat. Meillä on aika hyvin tiedossa jo niidenkin osalta, mitä olemme menossa kaupasta hakemaan, mutta tänäkin vuonna muutamien lahjojen kanssa joutui vähän miettimään, mitähän kenellekin lahjaksi hankkisi. Mielestäni lahjan ei tarvitse olla välttämättä mitään ihmeellistä tai kallista. Pienellä ja edullisellakin lahjalla voi hyvin kertoa välittävänsä ja muistavansa. Välillä lahjaan on toisaalta kiva panostaa enemmänkin rahaa ja hankkia jotain lahjansaajan totaalisesti yllättävää. Lahjakasoja pyrin välttämään ja mieluummin hankinkin aina yhden lahjan yhdelle henkilölle ja mietin sen yhden lahjan sitten tarkemmin ja harkitummin, että mitä lahjapaperiin sillä kertaa käärin.

WP_20151215_17_52_54_Pro_edited

Täydellinen joululahja tai mikä tahansa lahja on ikuinen mysteeri, jota joka kerta joutuu pohtimaan, kun yrittää valita lahjansaajalle sitä täydellistä lahjaa. Itse ainakin haluan antaa lahjoja, jotka ilahduttavat ennen kaikkea lahjansaajaa. Toivon myös, että lahjasta olisi pidemmäksikin aikaa saajalleen iloa. Haluaisin onnistua valitsemaan lahjan, mikä ensinnäkin sopii omaan budjettiini, jotta lahjan antamisesta jää hyvä mieli myös itselleni, mutta lahjan pitäisi myös olla saajalleen odotettu, mieluinen, tarpeellinen, hyödyllinen tai yllättävä. Kaapin nurkkaan pölyttymään jäävä ei-toivottu lahja on sellainen, mitä pyrin välttämään.

WP_20151215_21_43_22_Pro_edited1

Elämyslahjat ovat ihan ykkösiä. Elämykset säilyvät muistoissa monesti vuosikaudet ja ovat siksi yksiä suosikkilahjojani, joita tykkään antaa. Olen ollut mukana antamassa lahjaksi muun muassa kolmea laskuvarjohyppyä, yllätyssynttäreitä ja kivitornikiuasta, jotka kaikki ovat tarjonneet erilaisia unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia saajilleen ja näistä lahjoista tulee itsellekin erittäin onnistunut olo, koska niitä muistellaan ja ihastellaan vielä pitkään lahjan saamisen jälkeenkin.

 

Täydellinen lahja on myös sellainen tavara tai esine, josta tietää, että lahjansaaja on sitä pitkään ja hartaasti toivonut. Esimerkiksi Converse-uskolliselle veljelleni viime jouluksi Ranskasta tilatut uunituoreet, upeat varrelliset Converset, joita ei varmasti tule aivan heti kadulla toisia samanlaisia vastaan, oli mielestäni aivan napakymppi lahjavalinta ja ahkerasti veljeni noilla kengillä onkin sen jälkeen tepastellut. Pari vuotta sitten Larin lahjapaketista ilmestyi sen sijaan tabletti, jota hän oli koko syksyn himoinnut ja ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, koska eipä osannut Lari tätä lahjaa odottaa laisinkaan. Myös monia muita sellaisia lahjoja on tullut ostettua ja annettua, että kesän tai syksyn aikana on kuullut lahjansaajan puhuvan, että jollekin tavaralle tai asialle olisi todellinen tarve ja kun tämä todella toivottu tavara ilmestyykin lahjakääröstä, niin lahjansaajan onnellinen hymy on kyllä paras kiitos, mitä siinä vaiheessa lahjanantajana voi saada. Siksi korvat onkin syytä pitää auki ja olla extra-tarkkaavainen, mitä lähemmäs joulua saavutaan, jotta onnistuu keräämään parhaat lahjavinkit jokaiselta, jonka nimi omasta lahjalistasta löytyy.

WP_20151215_21_43_22_Pro_edited

 

Myös kaikki niin sanotut hyvän mielen lahjat ovat mielestäni todella oiva valinta. Jos lahjalla esimerkiksi voi tuottaa hyvää mieltä hyväntekeväisyyden nimissä tai vaikkapa rakkaita muistoja herättämällä, niin sellaiset lahjat ovat aina täydellisiä. Toki lahjansaajan olisi tällöin myös hyvä arvostaa esimerkiksi hyväntekeväisyys-näkökulmaa, jotta lahja saavuttaa arvonsa myös lahjansaajan silmissä. Täydellinen lahja onkin siis aina sen saajaa ajatellen nimenomaan hankittu. Toiselle täydellinen lahja voi olla toiselle täysin tarpeeton turhake.

 

Itse voisin suosia esimerkiksi seuraavan laisia lahjoja:

  • Hyväntekeväisyyslahja, esimerkiksi raha- tai tavaralahjoitus lahjansaajan nimissä
  • Muistoja herättävä lahja, kuten vaikka rakkaista valokuvista koostettu kalenteri tulevalle vuodelle
  • Elämyslahja, esimerkiksi kuumailmapallolento tai lahjakortti saunalautalle
  • Käyttötavara, jolle on aina tarvetta, kuten villasukat, laadukkaat lakanat tai kunnollinen paistinpannu
  • Toivottu esine, kuten koru tai vaikkapa astia siitä astiastosta, jota lahjansaaja kerää
  • Ruokalahjat, jotka ovat aina tervetulleita, kuten laadukkaat mausteet tai oliiviöljy
  • Pieni hetki tunnelmaa käsinvaletun kynttilän muodossa

 

Siinäpä siis muutamia lahjaideoita, joita itse voisin suosia ja tästähän toki ideoita saa napata itsellekin, jos vielä jonkun läheisen joululahja on mietintämyssyssä. 🙂

2 Replies to “Täydellisen lahjan metsästys”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: