Muutama lahjaidea lisää laihemmallekin kukkarolle

Eiliseen lahja-aiheiseen postaukseeni palatakseni tulipa vielä mieleen muutamia hyviä lahjavinkkejä, jotka voivat olla juuri niitä täydellisiä lahjoja, kun ne osuvat oikealle henkilölle oikeaan aikaan. Monet aineettomat lahjat ovat monesti paikallaan sellaiselle ihmiselle, jolla tuntuu jo olevan aivan kaikkea ja vähän liikaakin. Tällöin jonkun osuvan ja tarpeellisen tavaran keksiminen lahjaksi voi olla hankalaa. Toisaalta taas ruuhkavuosiin hukkuneelle perheen äidille onnistunut aineeton lahja voi olla juuri se, millä osuu napakymppiin.

WP_20151216_17_22_27_Pro_edited

Tällaisia aineettomia lahjoja ovat esimerkiksi lahjakortit johonkin hemmotteluun. Kuumakivihierontaa, aromaterapiaa, jalkojen ja käsien hemmotteluhoitoa, kampaajalahjakortti… Mitä vain, mikä sopii lahjansaajalle. Jostain uudesta ihanasta hoidosta tulee hemmottelun lisäksi myös osaltaan varmasti elämys ja niin kuin eilen jo mainitsinkin, niin elämykset ovat niitä juttuja, jotka muistetaan pitkään. Itse esimerkiksi normaalissa arjessa en raaski käyttää itseeni rahaa, että varaisin jonkun vähemmän välttämättömän hemmotteluhoidon itselleni, mutta olen saanut muutamia kertoja lahjaksi esimerkiksi lahjakortin kasvohoitoon ja olen kyllä nauttinut joka hetkestä, kun minua on hemmoteltu. Häälahjaksi saimme ystäviltämme lahjakortin, joka oikeutti kylpylähetkeen kahdelle paikallisessa Spa:ssa ja tuosta laventeliöljyllä terästetystä kiireettömästä hetkestä poreammeessa kuohuviinin, vaahtokarkkien ja tietysti oman aviopuolison kanssa tykkäsin todella paljon ja muistan kyllä tuon lahjan edelleen, vaikka siitä on jo pari vuotta aikaa. Tuskin on omaa kokemustaan unohtanut isänikään, joka sai syntymäpäivälahjaksi tänä vuonna perinteisen suomalaisen jäsenhoidon. Kokemus oli hänelle ensimmäinen laatuaan, mutta varmasti ikimuistoinen!

 

Toinen vähemmän rahaa vaativa lahjakortti, joka voi olla myös aivan yhtä nappivalinta lahjaksi, on sellainen, jossa tarjotaan omaa aikaa tai apua lahjansaajalle. Esimerkiksi lupaus siivouksesta, ikkunoiden pesusta tai vaikka yhden illan lapsenvahtina olosta ei vaadi lanttiakaan rahaa, vaan hieman omaa aikaa ja panostusta. Meillähän syksyllä hääpäivänämme molempien lahjat sattuivat olemaan toistemme lahjoista etukäteen tietämättämme tämän tyyppisiä lahjakortteja ja mielestäni mitä osuvin ja parhain lahja hääpäivänä oli nimenomaan se, että sai yhteistä, romanttista aikaa oman rakkaan kanssa vielä oikein lahjaksi.

WP_20150906_09_20_42_Pro_edited

Ja vielä kolmas lahjavinkki, jonka tyystin unohdin eilisestä listauksesta ovat omatekoiset lahjat. Sen persoonallisempaa lahjaa ei kyllä voi hankkia kuin omin pikku kätösin varta vasten toista ihmistä varten valmistettu lahja. Monesti myös käsintehdyt lahjat ovat hyvin edullisia ja vain mielikuvitus on rajana. Itse olen esimerkiksi saanut lahjaksi serkultani vuosia sitten hänen itse peltipurkista valmistamansa joulutontun ja tuo superihana joulukoriste hyppää joka joulu johonkin hyllyn kulmalle vahtimaan meitä, että muistamme joulunakin olla kilttinä. Anopiltamme olemme myös saaneet monena jouluna hänen kutomiaan ihania vaatteita ja esimerkiksi viime jouluna häneltä lahjaksi saamani neule on kyllä aivan ihana ja ahkerasti käytössä vähän väliä. Taisihan tuo oma äitinikin tykästyä pari päivää sitten sydän juuriaan myöten kaulaliinaan, jonka olin hänelle lahjaksi kutonut.

WP_20141217_20_51_11_Pro_edited WP_20141226_18_48_40_Pro_edited

Joka tapauksessa lahja kuin lahja, oli se sitten täydellinen tai ei, niin kannattaa kuitenkin muistaa, että ajatus on tärkein ja se varmasti kyllä lahjasta välittyy lahjansaajalle, vaikka lahja ei aivan napakymppi sillä kertaa olisikaan. 🙂

2 Replies to “Muutama lahjaidea lisää laihemmallekin kukkarolle”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: