Enää muutama päivä jouluun!

Jouluun on enää muutama hassu päivä aikaa. Minulle joulu on ehdottomasti se vuoden odotetuin juhlapäivä ja olenkin ollut lapsesta asti henkeen ja vereen jouluihminen. Olen semmoinen joulusta hössöttävä tonttu ja jouluintoilija. Haluan laittaa jouluksi kodin kauniiksi, valmistaa jouluherkkuja, hankkia läheisilleni mieleiset joululahjat, saada kaikki rästiin jääneet hommat tehtyä ja kerran vuodessa jouluaattona edes hengähtää, että nyt on kaikki tehty viimeisen päälle ja mikään tekemätön työ ei vaivaa. Saa ihan vain rentoutua, nauttia olostaan ja ihanasta ruuasta ja ladata akut seuraavaa vuotta varten. Jouluhan on kaikille juuri sitä, mitä siitä tekee ja millaiseksi sen itse haluaa muotoilla.

WP_20151219_10_26_51_Pro_edited

Tätä viikonloppuamme kuvailisi kaikista parhaiten perinteisen joululaulun eli Nisse-polkan alkusanat ” On vilinää, melskettä, helinää, helskettä…”. Viikonlopun tehtävälista näyttää nimittäin loputtomalta, mutta onneksi osasta tehtävistä on jo suoriuduttukin. Ennen viimeisen viikon puristusta ennen joulua päätimme hakea vauhtia ja energiaa jouluaskareisiimme kylpylästä. Koko viikon meillä on ollut menemistä, mutta torstaina töiden jälkeen päätimme pysähtyä hetkeksi ja suuntasimme kylpylään. Siellä muutaman tunnin pulikoituamme ei kyllä ollut enää tietoakaan joulukiireistä. Omasta mielestäni yksi hyvinvoinnin kulmakivi on se, että vaikka välillä arkeen mahtuisikin kalenterin täydeltä puuhaa, niin muistaa myös välillä ottaa aikaa itsellekin ja tehdä niitä asioita, joista oma hyvinvointi, rentous ja positiivinen energia koostuu. Tämä toimii ainakin itselleni, että tasaisin väliajoin teemme jotain perusarjesta poikkeavaa ja muistamme nauttiakin elämästä. Oli se sitten käynti kylpylässä, ravintolaillallinen, käynti elokuvissa tai mitä vaan, mikä nyt ei itsellä ihan joka päiväiseen elämään kuulu.

WP_20151217_22_04_56_Pro_edited

Eilen alkoikin sitten se vilinä ja melske meidän tuvassa. Eräs todella hauskakin tapahtuma kuitenkin eiliseen mahtui. Sovin Torin kautta edulliset kaupat vauvan pehmohelistimestä ja suuntasinkin tuota lelua noutamaan heti töistä päästyäni. Perille oikeaan osoitteeseen oli hieman hankala löytää ja niinhän siinä kävi, että vihdoin löydettyäni oikean tien ajoin auton väärän talon pihaan. Menin ovelle kolkuttelemaan ja oven tuli avaamaan vanhempi nainen, jolta sitten vähän epävarmana tiedustelin, että olenkohan nyt oikeassa osoitteessa, kun olen tulossa helistintä ostamaan. Nainen kertoi, ettei hänellä mitään helistintä myynnissä ole. Kysyinkin sitten, että mikäs talonumero tämä onkaan, että yritän etsiä taloa numero yksi. Nainen kertoi, että tämä on kakkonen. Pahoittelin häiriötä, koska olen nyt väärän talon pihassa sitten, että minäpä suuntaan sitten sinne ykköseen. Tässä vaiheessa nainen havahtui, että heidän postilaatikkoonsa oli tullut ykkösen asukkaiden joulupostia ja kysyi voisinko mennessäni viedä postin perille oikeaan osoitteeseen. Nainen kertoi vielä, että talo jota etsin on suoraan tien vastakkaisella puolella. No tokihan minä palveluksen voin tehdä. Postit kainaloon sitten vain ja suunnaksi oikea talo. Naureskellen menin sitten oikean oven taakse pimpottelemaan ja kun helistimen myyjä tuli avaamaan oven, niin ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, kun ensimmäisenä kerroin, että hoidan pois nämä posteljoonin velvollisuuteni, koska menin ensin vahingossa heidän naapurinsa ovelle, minne olikin sattumalta mennyt heidän postiaan sinä päivänä, joten tullessani tuon nyt sitten tällaiset jouluterveiset heidän naapureiltaan. Naurettuamme hetken tätä sattumaa syntyi ne kaupat ihanasta helistimestäkin, joten taas on vauvalle yksi hankinta kommellusten kautta hankittu!

WP_20151219_10_28_42_Pro_edited WP_20151219_10_19_18_Pro_edited

Helistimen haun lisäksi eilen haimme sypressin rautakaupasta. Meillä on joka vuosi oven pielessä ruukussa talven ajan nököttänyt sypressi, josta jouluksi olemme koristelleet joulupuun. Tänä vuonna olimme kuitenkin pari kuukautta myöhässä hankintamme kanssa ja minä olin jo sitä mieltä, että nyt jäi sypressit hankkimatta, koska taitaa olla syksyn sesonkituote myyty loppuun jo joka putiikista, mutta niin vain Lari vielä onnistui meille yhdestä kaupasta sypressin löytämään ja se istutettiin ruukkuun eilen illalla ja sunnuntaina se saa vielä joulukoristeet niskaansa. Ei jääty ilman meidän perinteistä joulupuuta siispä tänäkään vuonna! Sen lisäksi eilen hoidimme alta pois myös joulusiivouksen, jonka kanssa venyi kyllä yli puoleen yöhön saakka. Kun koti oli puunattu putipuhtaaksi tavallista tarkemmin, niin oli kyllä ihana kaatua rättiväsyneenä sängyn pohjalle. Unta ei tarvinnut odotella kovin pitkään, kun lamppu sammui vauvan kanssa viekutusten saman tien, kun pää osui tyynyyn.

 

Tänään onkin sitten jouluaskareiden seuraavan osan vuoro. Lari laittoi jo heti aamusta perunalaatikkoa varten perunat imeltymään ja seuraavaksi olisi tarkoitus lähteä vielä tekemään viimeiset joululahjaostokset. Sen lisäksi tehtävä listalla on kaikkien jouluruokien valmistus, mitkä voimme tehdä jo etukäteen ja muutamat paketit pitää vielä paketoida valmiiksi. Tänään tarkoituksena on valmistaa peruna- ja bataattilaatikot, daimia, sinappia sekä toinen satsi joulutorttuja. Eli nyt olisi aika nostaa peppu penkistä ja alkaa touhuamaan tämän päivän askareita valmiiksi! Mukavaa viikonloppua ja joulumieltä kaikille!

WP_20151219_10_30_38_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: