Nalalla olisi yksi pyyntö

Uusivuosi Nalan silmin:

 

”Tänään kävimme reippaina äidin ja isän kanssa lenkillä. Nautin kovasti raikkaasta ja rauhallisesta ulkoilmasta. Rakastan ulkoilua. Joulun jälkeen en ole saanut olla lenkeillä lainkaan vapaana. Äiti sanoo syyksi pelkkiin hihnalenkkeihini sen, että voin säikähtää. Minulla kuulemma on yhtä lyhyet hermot kuin äidilläkin ja äidin mukaan voisin vapaana säikähtää liiaksi ja karata, jos joku ottaa varaslähdön uuteenvuoteen paukuttelemalla raketteja, vaikka vielä se ei olekaan sallittua.

WP_20151230_19_26_37_Pro_edited

Tänä iltana harjoittelin myös valmiiksi jo huomista varten, kuten seuraavasta kuvasta voit päätellä. Huomenna on vuoden pelottavin päivä eli uudenvuodenaatto. Joulua rakastan ja se on paras juhla vuodessa heti synttäreiden jälkeen, mutta uudessavuodessa ei minulle ole mitään juhlaa. Juhlapäivän sijaan se on tuskapäivä. Päivällä minua jo pelottaa, kun vanhempani ovat töissä ja olen yksin kotona. Kuulen sisälle yksittäisiä raketteja, joita malttamattomimmat paukuttelevat jo ulkosalla, vaikka vielä ei saisi paukutella.

WP_20151230_20_09_54_Pro_edited
Silmät ummessa ei pelota niin paljoa uutenavuotena!

Kun äiti tulee töistä kotiin, käymme ulkona. Enää on vain hetki siihen, kun rakettien ampuminen on luvallista. Minua pelottaa lähteä ulos tarpeilleni. Lenkille me emme tänään mene, koska minua pelottaisi aivan liikaa poistua kotipihasta. Tämä on vuoden ainoa päivä, kun äiti sujauttaa kaulaani kuristuspannan, jotta en ulkona säikkyessäni ja panikoidessani pääse karkuun. Silloin saattaisin juosta raketteja karkuun pakokauhun vallassa kilometritolkulla ja joutuisin hukkaan vanhemmiltani. Näinkin on käynyt, kun olen säikähtänyt. Kun olen saanut paniikiltani tehtyä tarpeeni ulkona, niin linnoittaudun visusti sisälle. Uutenavuotena meillä kuunnellaan rokkia ja vedetään verhot ikkunan eteen. Sillä tavalla minun on helpompi kestää uudenvuoden juhlintaa. Vietän aikaani joko aivan vanhempieni jaloissa tai jos tilanne rakettien vuoksi käy liian stressaavaksi, niin koitan saada unen päästä kiinni saunan lauteiden tai sängyn alla. Uutenavuotena en koskaan myöskään ruokaile. Ruoka ei maistu, kun pelottaa niin vietävästi ja vatsakin reagoi stressiin voimakkaasti.

 

Kun uusivuosi on ohi ja kello tulee kaksi yöllä, pitäisi rakettien paukuttelun onneksi loppua. Harmikseni kuitenkin jotkut paukuttelevat säännöistä huolimatta koko yön. Minä olen kuitenkin kahteen mennessä ollut jo yli kahdeksan tuntia käymättä ulkona. Minun on pakko päästä ulos, jotta pääsen vihdoin ja viimein yöunille pelättyäni koko pitkän illan. Väkipakolla uskaltaudun ulos äkkiä tarpeilleni. Henkeni salpautuu joka kerta, kun jossakin paukahtaa raketti ja taivaan täyttävät nuo luontoon kuulumattomat ihmeelliset värivalot, jotka näyttävät hyökkäävän päälleni. Palautumiseen tästä hirvittävästä päivästä minulla menee normaalisti päivä tai pari. En jaksa lähteä edes lenkille vanhempieni kanssa. Nukun vain pari päivää läpi, jotta stressitasoni laskisi taas normaalille tasolle ja saisin ladattua pelkäämisen vuoksi huvenneet akut uuteen vuoteen ja uusiin koitoksiin, jotta voin olla taas oma iloinen itseni.

 

Minulla on siis vain yksi pyyntö uudenvuoden juhlijoille. Sovitaanhan, että raketit paukutellaan vain sille tarkoitettuun aikaan uudenvuodenaattona klo 18-02. Ei oteta varaslähtöä eikä paukutella sitten enää yöllä kahden jälkeen. Minä koitan kestää sen kahdeksan tuntia uudenvuoden juhlijoiden huvituksia ja vastapalveluksena noudatathan sinä näitä yhteisiä sääntöjä, jotta minun ja muiden pelkäävien karvakuonojen koetuksesta ei muodostuisi kohtuuttoman pitkää koitosta.

WP_20151230_20_11_35_Pro_edited

Kiitos jo etukäteen niille, jotka näin tekevät! Hyvää Uutta Vuotta 2016!”

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: