Vuoden 2015 tilinpäätöksen hetki

Viime vuosi on ollut elämässämme todella merkityksellistä aikaa ja se on sisältänyt monia sekä iloisia että surullisia tapahtumia. Nyt kun vuosi 2015 on saatu päätökseensä, niin ajattelin, että on hyvä hetki katsahtaa taakse päin ja miettiä, mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä, nähtyä ja koettua taas kuluneen vuoden aikana. On siispä oman elämäni tilinpäätöksen aika taas yhdeltä vuodelta.

 

Viime vuonna kävimme muutaman kerran ulkomailla lomailemassa ja jokaisesta reissustamme jäi upeat kokemukset ja muistot. Egyptin, Ranskan ja Italian maisemiin on edelleen ihana palata mielensä sopukoissa. Muistella aurinkoa, lämpöä, merta, upeita hetkiä herkullisen ruuan parissa, kiireettömyyttä, nähtävyyksiä, uusia tuttavuuksia, hemmottelua, hyvinvointia ja ennen kaikkea unelmien toteutumista. Erityisesti matkoiltamme mieleen jää aina ihmiset. Ne upeat ihanat ihmiset, joihin olemme tutustuneet ja reissuillamme heidän kanssaan viettäneet aikaa. Viime vuonna Ranskassa muun muassa reissustamme ikimuistoisen tekivät Obed, johon alun perin tutustuimme häämatkallamme Meksikossa, ja kaikki Obedin sydämelliset ystävät, jotka saivat olomme todella tervetulleiksi.

wp_20150424_15_04_14_pro

wp_20150916_20_18_06_pro

Viime vuonna aloitimme molemmat myös uusia harrastuksia. Larin kalastusinnostus alkoi vilkkaasti kaikilla muilla mittareilla mitattuna, mutta ensimmäisen kesän saalis jäi kyllä aika laihaksi. No siitähän ei voi tulevana kesänä muuta kuin parantaa. Loppuvuodesta Lari aloitti myös uutena harrastuksenaan geokätköilyn, joka kulkee edelleen mukana ja kätköjä käymme aina sieltä täältä katsastamassa, kun sopivasti osuu kohdalle. Itse sen sijaan aloitin kevään korvilla blogiharrastuksen. Ensin innostuin lukemaan eri blogeja ja sitten tuli mieleeni, että voisinkohan tehdä tästä itselleni harrastuksen aloittamalla oman blogin kirjoittamisen. Ryhdyin sitten tuumasta toimeen ja nyt onkin jo vuoden 2015 aikana tullut julkaistua 175 blogipostausta, joissa aiheet ovat seilailleet laidasta laitaan. Lukijoilleni selvästi kiinnostavimpia kirjoituksiani ovat olleet Larin grillimaisterikisoihin ja vauvauutisiimme liittyneet postaukset. Myös matkajutuistamme, Nalasta ja perinneruokakirjoituksista on oltu kiinnostuneita. Viime vuoden aikana blogilleni kertyikin mukavasti yli 15 500 näyttökertaa ja lähes 7000 kävijää 40:stä eri maasta, vaikka ensimmäistä postausta kirjoittaessani mietin, että kiinnostaako yhtäkään ihmistä lukea näitä juttujani. 😀

wp_20150628_14_38_40_pro-2 wp_20150701_20_26_20_pro-2 dsc_0094_edited

Viime vuoden yksi iso jännittävä tapahtumasarja olivat kesän Grillimaisterikisat, joiden alkukarsintoihin Lari osallistui Jyväskylässä kesäkuussa ja Jyväskylän finaalin kautta selvitti tiensä hienosti koko Suomen finaaliin, mikä järjestettiin heinäkuun puolella Helsingissä. Myös Helsingin finaalissa Lari kokkasi upeasti ja sai hienoja kehuja ammattikokeilta. Kokemus oli meille ikimuistoinen, jännittävä ja täynnä naurua, iloa ja välillä vähän kisahengen mukaista paniikkiakin.

helsinki20150712_dsc_92961

Heinäkuulle mahtui myös elämämme ehkä siihen astisista yksittäisistä hetkistä upein, nimittäin positiivinen raskaustesti. Tuota hetkeä ja tunnetta on todella vaikea kuvailla. Epäuskoinen ja hämmentynyt olisivat ehkä parhaimmat sanat kuvaamaan alkutunnelmia. Vauvaa elämäämme täydentämään olimme suunnitelleet jo kauan. Tämä askel elämässämme on ollut tiedossamme jo häistämme asti. Häiden jälkeen vauvan tuloon aloimme tietoisesti pikku hiljaa valmistautumaan. Halusimme olla molemmat yksilöinä henkisesti sekä parisuhteessamme yhdessä valmiita vauvan tuloon. Vauvasuunnitelmat vaativat kuitenkin monia muutoksia elämässämme. Asunto meni vaihtoon jo vuonna 2014 ja kevät 2014 oli tupakoinnin lopettamisen aikaa myös. Toteutimme myös tietoisesti muutamia unelmiamme ennen vauvan tuloa, kuten sen, että halusimme vähän reissata kaksistaan ennen kuin sitten reissaisimmekin jatkossa perheenä. Halusimme hetken ensin nauttia vain avioliitosta ja parisuhteestamme ennen seuraavaa suurta askelta. Juuri näin teimme. Tänä vuonna vaihtoon meni myös auto ja pieni, kompakti kyläpurkkimme sai väistyä tilavamman perheauton tieltä. Meille vauvan tulo elämäämme ei kuitenkaan osoittautunut aivan itsestäänselvyydeksi, joten siksi heinäkuinen positiivinen raskaustesti oli jopa shokki, koska olimme tehneet jo monen monta negatiivista raskaustestiä ennen kuin vihdoin saimme odotetut iloiset uutiset.

WP_20150720_20_57_52_Pro_edited

Elokuu itselleni oli alkuraskauden pahoinvoinnin täyttämää aikaa. Kärsin voimakkaasta etovasta tunteesta ja pahoinvoinnista raskausviikolta 6 viikolle 12 asti, joten kuusi viikkoa meni henkisen taistelun merkeissä, mutta silti elokuun ikimuistoisin hetki viime vuonna oli Larin ja Sampan synttäriyllätys, kun pojat pääsivät hyppäämään laskuvarjohypyt samasta lentokoneesta. Tuon päivän 2015 vuodelta muistan varmasti vanhuuteen saakka ja niin varmasti muistavat lahjansaajatkin.

wp_20150823_12_30_31_pro-2

Viime vuonna vielä aikaisempaakin enemmän tietoisesti keskityimme myös hyvinvointiimme sekä parisuhteeseemme. Yhteisten vuosiemme aikana olemme oppineet kantapään kautta, että kun pidämme huolta itsestämme niin fyysisesti kuin henkisestikin, keskitymme hyvinvoinnin ja terveyden vaalimiseen sekä panostamme siihen arvokkaimpaamme eli parisuhteeseemme, niin muodostamme aika hyvän tiimin, joka selviää kyllä vaikka mistä. Olemme oppineet sen, että parisuhde on kuin lapsi, joka tarvitsee oikeassa suhteessa rakkautta, hoivaa, rajoja, vapautta ja kasvatusta, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja onnellinen. Parisuhteemme kannalta yksi hienoja hetkiä viime vuonna oli kaksivuotishääpäivämme vietto Turussa kylpylähotellissa. Tuo miniloma jäi kyllä myös mieleen yhtenä viime vuoden huippuhetkenä.

Loppuvuoden huippuhetket ovat olleet paljolti vauvapainotteisia. Esikoisen ensimmäisten sydänäänten kuuntelu, ensiliikkeiden tunteminen vatsassa ja Larille ensipotkun tunteminen vatsan läpi, ultrassa oman pienokaisen temmellyksen katselu, vanhemmaksi kasvu ja vauvan tuloon valmistautuminen niin henkisesti kuin sitten vauvahankintojen muodossakin. Nämä kaikki hetket ja tapahtumat ovat jotain, mitä en myöskään osaa sanoiksi pukea. Tunteiden sekamelska, kun toisaalta ymmärtää vastuunsa uudesta, pienestä ihmisenalusta, paniikkia siitä, miten siitä vastuusta selviää, valtavaa rakkauden tunnetta ja kaikki se, mistä vielä olemme aivan epätietoisia, että mitä tulevaisuus tuokaan vielä tullessaan.

WP_20160102_16_53_10_Pro_edited wp_20151106_11_42_09_pro-1 WP_20151230_22_15_46_Pro_edited

Olemme todella kiitollisia viime vuodesta. Vuosi 2015 sisälsi upeita hetkiä, muistoja sekä niin paljon iloa ja rakkautta ja ensi vuosi tulee olemaan varmasti vieläkin hienompi ja elämäämme mullistavampi, mutta mietitään sitä sitten toisen postauksen muodossa. Kiitos myös kaikille niille ihanille ihmisille, jotka olitte tekemässä meidän viime vuodestamme niin ikimuistoisen. Kiitos kaikista hymyistä, kauniista sanoista ja nauruista. Kiitos ihanista hetkistä, illanvietoista ja hauskoista reissuista. Kaikki viime vuoden positiiviset ja ikimuistoisen ihanat hetket ja tapahtumat antoivat voimaa ja energiaa myös selvitä niistä elämän kolhuista ja suruista, mitä myös viime vuonna vastaan tuli. wp_20150315_021

dsc_0070 dsc_0297-2 img-20150705-wa0001-2  wp_20150619_19_06_27_pro_edited wp_20150619_19_09_24_pro_edited wp_20150917_20_39_08_pro_edited wp_20151101_19_53_58_pro-2 wp_20151129_10_24_54_pro_edited wp_20151201_19_26_43_pro_edited wp_20151202_22_55_18_pro_edited wp_20151221_21_34_21_pro_edited

Tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2016.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: