Kierrätystä

Vauvahankintoja tehdessä on tullut kyllä huomattua ensinnäkin se, miten paljon vauvaa varten täytyykään haalia kasaan tavaraa ja tarvikkeita. Loputtomien hankintojen suossa oppii myös säästeliäisyyden jalon taidon. Esimerkiksi me emme ole ostaneet vauvalle juurikaan tavaroita uutena, kuten aiemminkin olen jo kertonut. Suurin osa on kierrätettyä tavaraa, jota olemme saaneet ystäviltämme, joilla on vauvatarvikkeet jääneet jo turhaksi, ja olemme tehneet löytöjä käytetyistä, uudenveroisista tavaroista kirpputoreilta ja netin kautta. Vauvahankinnoissa olemme säästäneet kuluissa varmasti yli 70% verrattuna siihen, että kaiken olisimme ostaneet kaupasta uutena. Ainoastaan muutamia hankintoja, kuten vaunut, olemme päättäneet ostaa uutena.

 

Rahaa voi säästää myös tuunaamalla vanhasta uutta. Juurikin tällaisen projektin parissa minä olen viettänyt alkuviikon illat. Keräsin täältä kotoamme sekä vanhempieni luota vanhat Finlaysonin muumilakanat, jotka päätin muokata uuteen muotoon. Näissä lakanoissa minä ja veljeni pikkulapsina aikoinaan nukuimme ja tätä nykyä lakanat olivat jo lähinnä roskiskamaa, niin reikäisiä ja elämää nähneitä ne olivat. Isoista pussilakanoita riitti ehjää hyvää kangasta kuitenkin vauvamme kehtolakanoihin. Kehtoon tarvitsin aluslakanoita, pussilakanoita ja tyynyliinoja ja yksi isokokoinen pussilakana riitti rei’istään huolimatta aina yhteen tämmöiseen lakanasettiin kehtoon sopivassa koossa.

WP_20160104_20_56_28_Pro_edited

WP_20160106_16_17_19_Pro_edited WP_20160106_16_17_29_Pro_edited WP_20160106_16_17_50_Pro_edited

Kun olin tehnyt kolme lakanasettiä vanhoista lakanoista kehtoon, jäi lakanoista käyttökelpoisia paloja jäljelle vielä sen verran paljon, että päätin tehdä niistä vaippapussin. Meillä kodissa on hieman vähänlaisesti säilytystilaa, mikä aiheuttaa omat haasteensa aina, kun tavaroille täytyy miettiä paikkaa, mihin ne mahtuvat. Siksi vaippapussi, jonka voi ripustaa kylpyhuoneen naulakkoon tai vaikka pinnasängyn laitaan tai mihin vaipanvaihtopiste sitten muotoutuukin, on meille kätevä, tilaa säästävä ratkaisu. Eipähän ainakaan vaipat vie tilaa kaapeista, koreista tai jostain huoneen nurkasta, vaan ovat kätevästi käden ulottuvilla siellä missä niitä tarvitaan.

WP_20160106_15_55_11_Pro_edited WP_20160106_15_56_01_Pro_edited WP_20160106_15_56_20_Pro_edited WP_20160106_15_56_30_Pro_edited WP_20160106_16_02_28_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: