Unelmia <3

Tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä, mitä se pitää sisällään. Sen näkee sitten aikanaan. Mutta mielestäni tulevaisuudessa tapahtuvista asioista saa ja pitää unelmoida. Välttämättä kaikki unelmat eivät toteudu tai voivathan ne olla niin älyttömiäkin unelmia, että niitä on ilman suoranaista ihmettä mahdotonta edes toteuttaa, mutta jotkin unelmista voivat toteutua. Kun uskaltaa unelmoida, on se mielestäni ensimmäinen askel siihen, että se unelma joskus voisi toteutua, koska silloin monesti alkaa myös jo mielessään työstämään sitä, mitä unelman toteuttaminen vaatii ihan käytännön tasolla.

 

Unelmien kertominen ääneen on myös yksi tapa saada unelmat toteutumaan. Kaikkia unelmiaan ei välttämättä tarvitse toteuttaa itse, koska joku muu saattaa tehdä sen puolestasi, mutta se toki vaatii sen, että unelmasta on kerrottu oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Esimerkiksi sekä Lari että veljeni Samppa ovat päässeet toteuttamaan unelmansa hypätä laskuvarjohyppy, vaikka he eivät itse omaa unelmaansa järjestäneetkään tapahtuvaksi. Nämä olivat kuitenkin unelmia, jotka oli joskus lausuttu ääneen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

 

Vuoden vaihtuessa mietin, että mitä on tullut taas viime vuonna koettua ja mitä odotuksia tai toiveita tulevalle vuodelle onkaan. Samalla mietin mitä kaikkea elämässä olisi kiva päästä tekemään tai näkemään. Näitä unelmia ajattelin siispä listata tähän postaukseen. Kaikki unelmat eivät varmastikaan tule toteutumaan, mutta ehkäpä muutamat tulevatkin. Kukas sen tietäisi etukäteen. Elämän kulkuun omien päätösten ja valintojen lisäksi vaikuttaa kuitenkin suuresti myös monien muiden ihmisten tekemät päätökset ja valinnat sekä ihan puhdas sattuma, jota kukaan ei osannut ennustaa eikä sattumaan voi myöskään vaikuttaa. Joitain asioita vain selittämättömästi jostakin syystä tapahtuu ja niihin on sitten mukauduttava.

 

Ihan ensimmäisenä unelmana mieleen nousee matka Meksikoon takaisin häämatkamme tunnelmiin. Tuo matka oli niin ikimuistoinen ja ihana, että sekä minä ja Lari haluamme päästä noihin maisemiin ja tunnelmiin vielä joku päivä elämässämme uudelleen. Tuo matka on myös sellainen, jonka mielessäni näen ihan vain minun ja Larin yhteisenä matkana. Esimerkiksi viidettä ja tai kymmenettä hääpäivää olisi upeaa lähteä juhlimaan Meksikon auringon alle. Tämä matka tosin vaatii melkoisen summan rahaa ensin sukan varteen, mutta jospa me tämän unelmamme vielä joku päivä onnistuisimme toteuttamaan.

cimg10741 cimg1107

Maailma on valtava ja täynnä mitä ihmeellisempää nähtävää ja koettavaa. Nähtävyyksien, eri kulttuurien, eri maiden keittiöiden ja mitä moninaisempien kokemusten suhteen olen kuin pohjaton kaivo. Mielenkiintoni maailmaa kohtaan on loputon ja unelmani on suurin piirtein nähdä kaikki. New York on yksi mielenkiintoisimmista kaupungeista, jonka haluaisin päästä näkemään. Helikopterilento New Yorkin yllä ja helikopterin ikkunasta kuuluisien nähtävyyksien ihailu, kuten vapaudenpatsaan näkeminen, olisi jotain sanoinkuvailemattoman hienoa. Lari taas puolestaan tekisi melkein mitä vain päästäkseen Amerikan mantereelle päästyään katsomaan ihka oikean NHL-pelin ja pakko myöntää, että olisihan tuo tapahtumana hienoa päästä näkemään itsekin, vaikka mikään kiekkohullu en muuten olekaan. Myös esimerkiksi Egyptin pyramidit, Perun Machu Picchu, Intian Taj Mahal ja monet muut kuuluisat nähtävyydet olisi upeaa päästä joskus näkemään. Myös Meksikon ja Australian edustoilla sijaitsevat koralliriutat tarjoaisivat varmasti upeita elämyksiä, kun niihin merimaisemiin pääsisi joskus sukeltamaan.

dsc_0159

Lapsemme kanssa upeaa olisi päästä kokemaan yhdessä perheenä loma Disneylandissa. Olen itse unelmoinut matkasta Disneylandiin aivan pikkulikasta asti ja tuon unelman toteuttaminen olisi aivan parasta oman perheen kanssa, nyt kun jälkikasvuakin on tulossa. Toinen syntyvään lapseemme liittyvä tulevaisuuden unelma liittyy lasketteluun. Itse olin noin 4-vuotias, kun ensimmäisen kerran hyppäsin laskettelusuksien päälle ja vanhempani opettivat minut laskettelemaan. Siitä asti lapsuuteeni ja nuoruuteeni liittyy loputtomasti ihania laskettelumuistoja, kun olemme serkkujen kanssa kiertäneet lomilla läpi lähes kaikki Suomen laskettelukeskukset ja pari talvilomaa vietimme myös Ruotsin Åressa. Saman tyyppisiä muistoja olisi ihana tarjota myös omalle lapselle. Nyt tosin on kulunut jo reilusti yli 10 vuotta, kun itse olen viimeksi lasketellut, joten ensin pitäisi palauttaa omaan muistiin tuo laskettelun jalo taito, jotta voisi siirtää taidon eteenpäin sitten omalle lapselle. Tämän jälkeen olisi ihana päästä viettämään talviloma esimerkiksi Alpeilla lasketellen yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa ja välillä pysähtyä rinnekahvilaan herkuttelemaan kuumalla kaakaolla ja sokerisella munkilla.

WP_20160109_17_17_44_Pro_edited

Matkailun lisäksi toki muitakin unelmia mielen perukoille on kertynyt. Esimerkiksi kuumailmapallolennon kokeminen joskus voisi olla upea elämys. Tästä tosin olen Larille sanonut, etten tietäisi uskaltaisinko sitten kuitenkaan hypätä sinne koppaan, jos sellaisen mahdollisuuden eteen joutuisin. Joskus haluaisin myös omakotitalon, jossa olisi kaunis vehreä piha, missä voisin multasormena istutella kukkasia. Yksi unelma aika nuoresta tytöstä lähtien on ollut myös oman kirjan kirjoittaminen. Olen ollut aina jotenkin parhaimmillani kirjoittaessani, joten siinä mielessä itsensä toteuttaminen kirjoittamalla on aika luonnollista minulle. Tosin en kyllä tietäisi yhtään mistä aiheesta edes kirjan kirjoittaisin, mutta onpahan nyt tällainenkin unelma olemassa.

 

Larilta kysyin myös hänen unelmistaan ja yhtenä hauskana unelmana nousi esille kalan narraaminen. Viime talvena pilkillä Lari onnistui pari pientä sinttiä onkimaan, mutta kesällä sitten ei tullut sitäkään vähää. Päijänne ei meille viime kesänä tarjonnut mitään muuta kuin söi naapurimme veneestä moottorinkin vielä kaiken kukkuraksi. Toivotaan siispä, että tulevana kesänä tämä unelma toteutuisi ja Lari onnistuisi edes sen yhden kalan tuosta lätäköstä narraamaan.

 

Vuonna 2016 tulee kuitenkin kaksi unelmaani toteutumaan, mitkä ovat olleet sitä sorttia, ettei niiden toteutumiseen välttämättä itse voi vaikuttaa. Ensimmäisenä toteutuu unelmani kummiudesta ja helmikuun lopulla minusta ja Larista tulee ensimmäistä kertaa kummeja ja tästä kunniasta olemme aivan onnesta sykkyrällä. Toinen unelmamme eli vanhemmuus toteutuu sitten maaliskuussa, kun esikoisemme syntyy ja pääsemme harjoittelemaan roolejamme äitinä ja isänä. Alkuvuosi on kyllä niin onnellista huumaa pullollaan etten tiedä miten tästä selviää sydän pakahtumatta! ❤

 

One Reply to “Unelmia <3”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: