Valmis vanhemmaksi?

Tänään päivä alkoi syöttötuolin maalaamisella viimeiseen kertaan ja jääkaapin sekä pakastimen sulatuksella ja putsauksella. Tämän jälkeen vuorossa olikin sitten viimeinen perhevalmennuksemme, missä aiheena oli muuttuva elämäntilanne. Kotiin palattuamme olikin hyvä pitää pieni herkutteluhetki kuuman kaakaon ja vaniljadonitsien merkeissä. Aika touhukas päivä jälleen siispä takana, mutta kotitouhut saa nyt hetkeksi riittää, koska huomenna suuntaamme pääkirkolle nauttimaan sukulaisten ja ystävien seurasta sekä Flamingon kylpylästä!

WP_20160118_21_03_48_Pro_edited

Perhevalmennuksen jälkeen heräsi ajatus, että nytkö meidän pitäisi olla valmiita vanhemmiksi? Olo ei kyllä todellakaan ole sellainen! Mieli on täynnä kysymyksiä ja tulevaisuus on yhtä kysymysmerkkiä, kun ei oikeastaan edes tiedä mitä odottaa. Vauvaa? 😀 Perhevalmennuksessa tällä kertaa oli kyllä todella mielenkiintoiset keskustelut. Muuttuva elämäntilanne on aihealueena valtava ja pari tuntia valmennuksessa vierähtikin keskustellen asioista aivan laidasta laitaan. Käytiin läpi fiiliksiä aivan siitä hetkestä saakka, kun raskaustesti näytti positiivista. Puitiin raskausajan ihania odottavia hetkiä ja toisaalta niitä kauhunsekaisia tunteita. Huomasimme, että monilla pariskunnilla, kuten meilläkin, odotusaika on edennyt hyvin stereotyyppisesti. Minä naisena rakennan pesää minkä kerkeän panikoiden ajan loppumista, tehtävälistan pituutta, rahojen riittämistä ja saan stressin aikaiseksi pienimmästäkin väärästä värisävystä, kun samaan aikaan Lari miehenä yrittää vasta tajuta, että meille on oikeasti tulossa vauva parin kuukauden päästä. Tämä nousi valmennuksessa selkeästi esille, että naiset ovat vauvavalmisteluissaan jo paljon pidemmällä kuin miehet, mikä varmasti johtuu myös siitä, että vauva kasvaa naisen vatsassa ja on raskauden myötä paljon enemmän läsnä naisen elämässä aivan alkumetreiltä saakka. Valmennuksessa pohdittiin myös sitä, miten tulevaan vauva-arkeen voisi valmistautua ja miten mahdollisiin kompastuskiviin voisi varautua ja miten niistä päästään yli. Keskusteltiin kommunikoinnin tärkeydestä, mahdollisesti kotitehtävien uudelleen jakamisesta, koska imetys vie äidin aikaa välillä hyvinkin paljon, koko perheen tasapuolisesta huomioimisesta, jotta parisuhde ei unohtuisi vauva-arjen alle ja jotta isälle ja lapselle muodostuisi myös kahdenkeskeinen, vuorovaikutuksellinen suhde eikä isä jäisi äidin ja vauvan luoman kuplan ulkopuolelle arjessa. Myös vuorovaikutus vauvan kanssa nousi puheenaiheeksi, jotta vauvan psyykkiselle kehitykselle muodostuisi terve pohja positiivisen vuorovaikutuksen kautta.

WP_20160118_22_33_33_Pro_edited

Neljän perhevalmennuksen jälkeen olo ei ole sellainen, että olen valmis vanhempi ja että nyt tiedän kaiken, mutta ehkä enemmänkin olo on varmempi siitä, että minustakin voi kasvaa ja kehittyä riittävän hyvä äiti meidän rakkaalle pienokaiselle! Vielä reipas kaksi kuukautta siihen, kun vauva-arki todella alkaa ja pääsemme aloittamaan odotetun matkamme äitinä ja isänä sekä perheenä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: