Levylihapiirakkaa ja amerikkalaisia pannukakkuja

Tänä viikonloppuna meillä on herkuteltu lihapiirakan ja pannukakkujen maailmassa. Levylihapiirakkaa meillä on tehty aiemminkin, mutta tällä kertaa testasimme meille uutta reseptiä, joka löytyy TÄÄLTÄ. Pakko kyllä kehua tuota reseptiä, että oli muuten parasta levylihapiirakkaa mitä olen syönyt ja jatkossa varmastikin tällä ohjeella valmistuu seuraavatkin levylihapiirakat meidän taloudessa. Nam! Alla resepti vielä kopioituna tännekin blogin puolelle.

 

Levylihapiirakka

 

 • kaksi isoa levyä lehtitaikinaa (löytyy valmiina kaupan pakastealtaasta 2x400g)
 • 400g naudan jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • 3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
 • 200g juustoraastetta
 • 2 dl maitoa
 • 6 dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
 • 2 tl mustapippuria
 • ½  tl maustepippuria
 • 1 tl suolaa
 • lihaliemikuutio

 

Nosta lehtitaikinat hyvissä ajoin pakkasesta sulamaan pöydälle. Sulaa noin yhden tunnin huoneenlämmössä. Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla, lisää mausteet, suola ja kypsä riisi ja jatka paistamista pari minuuttia. Lämmitä uuni 225c asteeseen. Tee munamaito: vatkaa kaksi kananmunaa ja maito. Kauli lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi leivinpaperin päällä ja aseta se uunipelille. Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle, lisää lihariisiseos juustoraasteen päälle. Jätä reunoista sentti tai pari paljaaksi. Kaada nauhana munamaito seoksen joukkoon tai munamaidon voi sekoittaa lihariisiseokseen jo ennen kuin sen levittää taikinan päälle. Lisää loput juustoraasteesta seoksen päälle. Laita toinen lehtitaikinalevy koko komeuden päälle ja kiinnitä nipistämällä reunoista alempaan levyyn. Voitele kananmunalla. Pistele haarukalla pintaan reikiä niin piirakka ei turpoa uunissa. Kypsennä uunissa kunnes pinta on kullankeltainen (noin 15 -25 min, riippuu uunista).

WP_20160130_19_14_18_Pro_edited WP_20160130_19_40_21_Pro_edited WP_20160130_19_55_36_Pro_edited

 

Jälkkäriksi Lari paistoi meille amerikkalaisia pannukakkuja, joiden ohje löytyi uusimmasta K-ruoka-lehdestä. Pannarit nautittiin mustikoiden, vaahterasiirapin ja kermavaahdon kera. Aivan täydellinen kombo ja ohje näihin löytyy alta kuvista. 🙂

 

Amerikkalaiset pannukakut

WP_20160130_17_54_10_Pro_edited WP_20160130_17_54_32_Pro_edited WP_20160130_21_33_05_Pro_edited WP_20160130_21_35_59_Pro_edited

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: