Kehdon tekstiilien tuunaus

Aiemmin kirjoitin postauksen kehdon kunnostamisesta ja nyt vuorossa olisivatkin kehdon tekstiilit, jotka tuunasin kehtoon sopivaksi. Kun saimme käyttöömme Larin vanhan kehdon, osoittautui hyvin pian pienoiseksi ongelmaksi se, että käsintehtyyn, 30 vuotta vanhaan kehtoon ei tosiaankaan ollut oikean kokoisia tekstiilejä valmiina saatavilla. Nykyiset kehtoihin myytävät patjat ja muut tarvikkeet ovat hyvin erikokoisia meidän kehtoomme verrattuna.

 

Ensimmäisenä tilasimme siispä mittatilauksena kehtoon sopivan kokoisen vaahtomuovipatjan. Ajattelin, että tällaiselle patjalle kertyisi hintaa kohtuuttomasti, mutta yllätyksekseni patja maksoikin alle 12 euroa. Patjaan ompelin patjan mittojen mukaan hyvin istuvan päällisen vanhasta valkeasta lakanasta, mikä olisi tarvittaessa helppo pestä pesukoneessa.

WP_20160123_23_15_16_Pro_edited
Nyt on kehdossa sopivan kokoinen patja

 

Seuraavaksi päänvaivaa aiheutti kehdon reunapehmuste. Tein netissä kaupat käytetystä, mutta lähes uudenveroisesta, kotimaisesta Pupujussikat-sarjan luonnonvalkeasta reunapehmusteesta, joka oli tietysti pinnasänkykokoa. Reunapehmusteesta taisin muistaakseni maksaa myyjälle 10 euroa. Lyhensin reunapehmusteen kehtoon sopivan kokoiseksi ja sitten alkoikin pähkäily, että millä pehmuste kiinnitetään kehtoon, jotta se on turvallinen vauvalle eikä esimerkiksi ole vaarassa kaatua vauvan päälle. Pohdimme läpi kaikenlaiset koukkuviritelmät, mihin pehmusteen saisi nauhoin kiinnitettyä, kunnes mieleen juolahti liimapintainen, itsekiinnittyvä tarranauha. Toinen kappale vain kiinni pehmusteeseen ja toinen kappale kiinni kehtoon. Liima osoittautui todella jämäkäksi, joten se pysyi todella tukevasti kankaassakin kiinni. Kaiken lisäksi tarranauhojen liimailu oli varmasti kaikista helpoin ja nopein tapa saada reunapehmusteeseen turvalliset kiinnikkeet.

WP_20160201_16_39_24_Pro_edited WP_20160201_16_40_26_Pro_edited WP_20160201_16_40_07_Pro_edited WP_20160201_16_41_13_Pro_edited

Nyt kehdosta puuttuukin enää asukas ja petivaatteet, jotka kylläkin jo valmiina odottelevat sitä asukasta saapuvaksi.

WP_20160201_16_39_51_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: