Hyvinvointia liikunnasta

Eilen illalla suuntasimme jälleen kylpylään Larin kanssa sen jälkeen, kun Lari oli päässyt töistä. Kylpylässä toki pääjuttu ainakin itselleni on rentoutuminen ja irrottautuminen arjesta pariksi tunniksi, mutta myös liikunnan tuoma hyvinvointi. Jotta homma ei menisi ihan lököilyksi, niin tulee joka kerta kylpylässä käydessä uitua myös jonkin verran kuntouintia. Uiminen on itselleni yksi mielekkäimmistä liikuntamuodoista ja nyt kun raskaus on aiheuttanut alaselän ja iskiaksen kipuilua, niin uiminen on oikeastaan ainoa liikuntamuoto, minkä aikana voin todeta, että mihinkään ei satu eikä kolota laisinkaan. Raskaana ollessakin uidessa on ihanan painoton olo ja jaksaa liikkua, joten siitäkin syystä pidän uimisesta varsinkin tällä hetkellä todella paljon.

water-drop-38

Photo credit: _Hadock_ via Foter.com / CC BY-NC-ND

 

Odotan jo paljon sitä, että raskauden ja synnytyksestä palautumisen jälkeen pääsisin liikkumaan taas enemmän ja monipuolisemmin ihan vain liikkumisen ilosta, koska tällä hetkellä liikkuminen rajoittuu paljolti siihen, mitä yleensäkään pystyn ja jaksan tehdä ja syy liikkumiselle ei niinkään ole se, että liikkuminen on oikeasti kivaa vaan se, että pysyisin liikuntakykyisenä. Ohjatut jumppatunnit hien hajuisissa liikuntasaleissa eivät ole yhtään minun juttuni, vaan enemmänkin pidän sellaisesta liikunnasta, jota voin tehdä silloin kun minulle sopii ilman kalenteriin lyötyjä aikatauluja. Siksi esimerkiksi Nalan kanssa lenkkeily ja uiminen ovat varmastikin niitä parhaita liikuntamuotoja itselleni. Voisin siispä kuvitella, että synnytyksen jälkeen minut löytää usein lenkiltä työntelemästä rattaita Nala toisessa kädessä tai metsäpoluilta vauva kantorepussa Nalan juostessa ympäri metsää kuin päätön kana. 😀

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: