Pinnasänkyepisodi

Vauvan tavarahankintoja tehdessä on ollut hyvä olla tarkkana mitä tilaa ja mitä siellä paketissa postin mukana todella saapuu. Tästä hyvänä esimerkkinä on tilaamamme pinnasänky, josta meinasi syntyä todellinen farssi. Tilasin pinnasängyn netistä jo joulukuussa, mutta sängyt olivat maahantuojalta loppu varastosta, joten toimitus luvattiin tammikuun loppuun mennessä. Tammikuun loppupuolella paketti saapuikin postiin noudettavaksi ja innoissamme säntäsimme hakemaan sänkyä. Seuraavaksi parin päivän päästä aloimme tarkistamaan paketin sisältöä, vaikka pinnasänkyä ei ollutkaan vielä aikoihin tarkoitus koota. Itselläni on kuitenkin aina tapana tarkistaa ennen laskun maksua, että mistä olen maksamassa, joten niin myös tällä kertaa avasimme paketin ja koimme kyllä melkoisen järkytyksen. Pinnasänky oli paketissa aivan säpäleinä ja hirveässä kunnossa. Ensin ajattelin, että palautan tämän tuotteen ja pyydän tilalle ehjän, mutta sitten mietin, että pinnasänky ei voi olla kovinkaan laadukas, koska kuitenkaan pinnasängyn pakkauslaatikko ei ollut sen näköinen, että sen päältä olisi ajettu traktorilla, joten tulin siihen tulokseen, että peruin koko tilauksen ja palautin sängyn. Alla on muutama kuva siitä, mitä paketista paljastui.

WP_20160124_12_53_26_Pro WP_20160124_12_53_49_Pro WP_20160124_12_54_29_Pro WP_20160124_12_55_41_Pro

Tarkoitukseni oli katsoa toinen laadukkaampi pinnasänky aivan toiselta valmistajalta ja unohtaa tämän kyseisen merkin sängyt tyystin, kunhan ensin saisin kuittauksen myyjältä, että tilaukseni oli peruttu. Tämäkään ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä, koska kuittausta peruutuksesta ei kuulunut, vaikka olin erikseen vielä tähän firmaan ilmoittanut peruvani tilauksen. Lähetystunnuksella huomasin myös ettei myyjä ollut noutanut palautustani postista, vaan siellä se makasi noutamattomana, vaikka myyjälle oli jo pariin kertaan muistutustakin laitettu noutamattomasta lähetyksestä. Vaati kaksi sähköpostia ja kaksi soittoa kyseiseen firmaan ennen kuin tilaus suostuttiin perumaan, koska he eivät ymmärtäneet, että asiakaspalautuksena heidän ohjeidensa mukaan palautettua pakettia ei syystä tai toisesta toimitettu heille liikkeeseen saakka, vaan heidän olisi se pitänyt noutaa postitoimipisteestä ja ettei tällaista voisi jättää asiakkaan vastuulle. Kun he viimein suostuivat tilauksen perumaan, he lupasivat vielä laittaa minulle kuittauksen sähköpostiin, että tilaukseni on peruttu, mutta mitään kuittausta en ole vielä tähän päivään mennessäkään saanut. Sen sijaan laskuttaja kuittasi laskun mitätöidyksi, joten uskalsimme lähteä shoppailemaan muksullemme uutta parempaa sänkyä.

 

Nyt lapsemme huoneessa komeilee uunituore juuri alkuviikosta koottu pinnasänky, mikä vaikuttaisi olevan paljon laadukkaampaa ja jämäkämpää tekoa kuin ensimmäinen tilaamamme pinnasänky. Tulihan tuolle sängylle muutama kymppi lisää hintaa, mutta toisaalta onpahan nyt ainakin lapsellamme turvallinen sänky, mikä ulkomuodoltaan miellyttää myös äidin silmää! Turvallisuudesta en lapsemme kohdalla halua tinkiä eikä siihen ensimmäiseen sänkyyn olisi kyllä uskaltanut ketään laittaa rauhallisin mielin nukkumaan.

WP_20160224_18_44_55_Pro_edited WP_20160223_20_11_06_Pro_edited

Turvallisuudesta puheenollen toinen sattumus meille kävi turvakaukalon kanssa. Me saimme tuttavaltamme turvakaukalon ja telakan, koska heille ne olivat kerenneet jo jäämään tovi sitten tarpeettomiksi. Tarkoitus oli ostaa turvakaukaloon ja vaunuihimme sopiva adapteri, mikä mahdollistaisi sen, että turvakaukalon saisi suoraan kiinnitettyä vaunujemme runkoon, joten ihan joka reissulle ei tarvitsisi ottaa vaunukoppaa mukaan. Menimme sovittamaan yhtä adapteria, jolloin huomasimme ettei kaukalossa olekaan adapteriin tarvittavia kiinnikkeitä ja kun aloimme tarkistamaan turvakaukalosta sen valmistusvuotta niin selvisi, että kaukalo oli jo lähes 10 vuotta vanha. Suomessahan monet vakuutusyhtiöt vaativat, että kaukalo ei saa olla yli kymmentä vuotta vanha, koska tutkimuksissa on osoitettu, että kymmenessä vuodessa turvakaukaloiden muovi alkaa haurastumaan siten, ettei se välttämättä kolaritilanteessa olekaan enää yhtä suojaava ja turvallinen kuin uusi. Meillä tuo kymmenen vuotta olisi tullut täyteen jo ennen kuin olisi ollut ajankohtaista siirtyä turvaistuimeen ja tosiaan halusimme kaukalon, jonka saisi adapterilla kiinnitettyä vaunuihimme. Kävimme siispä ostamassa kaupasta täysin uuden turvakaukalon, telakan ja myös adapterin ja nyt ainakin voimme olla turvallisin mielin sen suhteen, että vakuutukset ovat voimassa autoillessamme ja vauvallemme on mahdollisimman turvallista matkustaa. En kuitenkaan raaskisi ehjää turvakaukaloa ja telakkaa heittää roskiin, joten ajattelinkin, että koska tällä setillä ei ole ikänsä puolesta enää jälleenmyyntiarvoa Suomessa, niin lahjoitan turvakaukalon ja telakan jonkin hyväntekeväisyysfirman kautta ulkomaille. Se on kehitysmaissa kuitenkin varmasti parempi vaihtoehto kuin ei mitään.

 

Tästä kuitenkin oppineena kannattaa siispä olla tarkkana, että rahoilleen saa todella vastinetta ja että käytettynä hankitut vauvantarvikkeet ovat silti turvallisia ja toimivia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: