Päivien parhaat hetket

Jokaisella on normaalissa arjessaan ja päivissään varmastikin ne omat lempihetkensä, jotka antavat positiivista energiaa aina jokaiseen päivään. Nyt äitiysloman myötä minun arkeni on muuttunut hetkeksi totaalisesti, mutta silti edelleen nautin aivan samoista hetkistä joka päivä. Työpäivinä aamuihin ei kiireettömyys ja runsaat aamupalat mahtuneet tällaisella aamun torkkujalla, mutta silloinkin viikonloppuaamut oli ihanaa aloittaa kiireettömällä ja kunnollisella aamiaisella. Niin myös nyt, kun äitiyslomalla ei ole oikeastaan mikään aamu kiire mihinkään, niin rakastan nukkua pitkään ja sen jälkeen kaikessa rauhassa istuskella aamupalani äärellä keittiön ruokapöydässä ja katsella ulos ikkunasta.

WP_20160229_12_28_25_Pro_edited WP_20160229_12_29_19_Pro_edited

Toinen lempihetkeni tällä hetkellä elämässä on arkisin se, kun Lari pääsee töistä ja saan kotiin juttukaverin. Arki-iltamme alkavat yhteisellä ruokahetkellä oikeastaan joka päivä päivällisen merkeissä ja tietysti myös viikonloppuisin meillä syödään yhdessä. Olen jo lapsuudesta oppinut, että päivällinen syödään yhdessä samaan aikaan saman pöydän äärellä. Vanhempien huuto kotiovelta: ”Syömään!” kuuluu muistojen sopukoissa edelleen ja se merkitsi aina perheen jokapäiväistä yhteistä hetkeä. Tämä yhdessä syömisen tapa on kulkeutunut mukanani lapsuuden kodista myös osaksi omaa arkeani. Mediassa näkee paljon kirjoittelua siitä, miten vanhemmat ovat hävinneet lapsiltaan työelämään tai sosiaalisen median syövereihin eikä perheet enää vietä yhdessä aikaa. Rutiininomainen yhdessä syöminen päivittäin on mielestäni ehkä se yksi parhaimmista tavoista viettää aikaa yhdessä niin puolison kuin isommankin perheen kesken. Silloin ainakin kaikki ovat läsnä ja on aikaa myös jutella kuulumisista.

WP_20160115_18_05_09_Pro_edited 

Seuraava lempihetkeni jokaisessa päivässä on ehdottomasti nukkumaanmenon hetki. Touhukkaan päivän jälkeen on ihanaa kaatua sänkyyn, vetää peitto korviin ja antaa itsensä rentoutua luvan kanssa. Enää ei tarvitse hötkyillä mihinkään ja mielen saa tyhjentää kaikista päässä pyörivistä ajatuksista. Olen ollut aina hyväuninen, joten unen tuloa ei koskaan tarvitse kauaa odotella. Lisäksi onhan paras paikka maailmassa oman puolison kainalo, joten siihen käpertyminen on jokaisen päivän luksusta.

 

Huomenna käännytäänkin sitten kalenterissakin jo kevään puolelle, joten tulevien päivien ihania hetkiä tulevat itselläni olemaan myös ne hetket, kun pistää merkille kevään tulon. Ensimmäinen selkeä merkki lähestyvästä keväästä on ehdottomasti kauppojen hyllyille ilmestyvät värikkäät tulppaanikimput. Meidänkin ruokapöytäämme koristaa ihanat, tuoreet tulppaanit, jotka eilen ystäväni toi kaikkien muiden ihanien vauvalahjojen kera käydessään meillä kahvilla. Myös tällaiset spesiaalimmat hetket, jotka eivät toistu ihan joka päivä, kuten ystävien näkeminen ja heidän kanssaan vietetyt kahvihetket jutellen mitä ihmeellisimmistä asioista ovat ehdottomasti niitä mieleenpainuvia lempihetkiä arjessa.

WP_20160229_12_46_09_Pro_edited

Mukavaa alkavaa kevättä siispä kaikille! 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: