Naistenpäivänä hemmottelua

Aiemmin tänään mainitsinkin jo, että Lari oli luvannut tehdä minulle kasvohoidon naistenpäivän kunniaksi. Tämän hemmottelun lisäksi yllättäen minulla oli jälleen hirveä makeanhimo, kuten läpi koko raskauden, joten päätin juhlapäivän kunniaksi tai sen verukkeella leipoa marjapiirakan, joka valmistuikin ripeästi yhteistuumin Larin kanssa puuhastellen keittiössä. Tässäpä siispä muutama kuva minun naistenpäivän vietosta ja alla myös tuo marjapiirakan ohje, joka osoittautui todella suureksi herkuksi!

WP_20160308_20_08_48_Pro_edited WP_20160308_20_34_20_Pro_edited 

Marja-valkosuklaapiirakka

WP_20160308_20_05_58_Pro_edited

Pohja:

 • 150g margariinia
 • 2 dl sokeria
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 ½ tl vaniljasokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl kermaviiliä (1 purkki)

 

Täyte:

 • 4 dl marjoja (itse käytin puolet puolukkaa ja puolet mustikkaa)
 • 2 dl kermaviiliä
 • ½ dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 1 tl vaniljasokeria
 • levy valkosuklaata

 

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja voitele paperi nokareella margariinia. Sulata rasva kulhossa valmiiksi. Sekoita pohjan kuivat ainekset huolellisesti keskenään ja lisää sähkövatkaimella sekoittaen sulatettu rasva, kananmunat ja kermaviili. Levitä taikinaseos piirakkavuokaan voidellun leivinpaperin päälle. Ripottele päälle marjat. Rouhi suklaa ja ripottele marjojen päälle. Sekoita täytteen muut ainekset kulhossa ja valuta marjojen ja suklaarouheen päälle tasaisesti. Paista piirakkaa uunin keskitasossa 175 asteessa 40-45 minuuttia. Nostettuasi piirakan uunista anna sen jäähtyä ja vetäytyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

WP_20160308_22_05_44_Pro_edited WP_20160308_22_05_54_Pro_edited

 

One Reply to “Naistenpäivänä hemmottelua”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: