Projektina nojatuolin päällystäminen

Tunnun keräävän näitä kaikenlaisia tee-se-itse-projekteja itselleni enemmän kuin tarpeeksi. Johan tässä on ommeltu lakanoita, vaippapussia ja kehdon reunapehmustettakin vähän tuunattu sekä kunnostettu kehto ja syöttötuoli. Mahtuuhan tähän listaan siispä vielä vauvan huoneen verhojen ompelu (koska sopivia ei valmiina löytynyt kaupasta) ja nojatuolin päällystäminen uudelleen. Nyt siispä vuorossa kuvia nojatuolin saattamisesta uuteen, freesimpään ilmeeseen.

 

Jo syksyllä ehkä syys- tai lokakuussa bongasin Torista nojatuolin, jonka ilmoituksessa luki, että tuoli annetaan nopeimmalle hakijalle. Yksinkertainen perusnojatuoli etsi siis uutta kotia ja juuri sellaista olin kaavaillut vauvan huoneeseen. Tuolin kangas ei oikein istunut omaan suunnitelmaani siitä, millaiseksi vauvan huoneen valmiina kuvittelin mielessäni ja lisäksi tässä nojatuolissa kangas olikin jo parhaat päivänsä nähnyt, vaikkakin kangas oli siis kaikin puolin ehjä ja ihan siisti. Kävimme siispä hakemassa tuolin uuteen kotiin ja päätin tilata netistä kankaan, jolla päällystäisin tuolin uudelleen. Ennen ole koskaan aikaisemmin päällystänyt huonekalua uudelleen, joten jälleen oltiin itselleni täysin tuntemattomilla vesillä eikä ollut mitään tietoa siitä, miten tässä projektissa tulisi käymään. Vähän jännitti tilata kankaat, kun en tiennyt, että onko lopputuloksena uudelleen eloon herätetty nojatuoli vai kasa pilattua kangasta roskiksessa.

WP_20160309_11_35_39_Pro_edited

Mielessäni aina ajoittain pitkin talvea olen siispä pohtinut ensinnäkin kangasvalintaani, että millaisen kankaan tuoliin haluan ja kun kangas vihdoin ja viimein oli valittu, niin sen jälkeen meni aikaa siinä, kun mielessäni pohdin, että miten tuolin päällystäminen tulisi käytännössä toteuttaa niin, että lopputuloksesta tulisi hyvä ja jotta kangas on tarvittaessa irrotettavissa pesua varten. Kun tällä viikolla aloin sitten vihdoin ja viimein väkertämään nojatuolin päällisen parissa, niin muutaman tunnin projekti venyikin kolmepäiväiseksi. Ei ollutkaan ihan nopeaa tuo kankaiden mallaaminen, leikkaaminen ja ompeleminen ja välillä jouduin purkamaan ja tekemään uudestaan, kun tosiaan ei ollut ihan tuttua hommaa. Myös pienten yksityiskohtien tekemiseen sain käytettyä uskomattoman paljon aikaa. Uskokin meinasi loppua kesken jo jossakin vaiheessa, että näinköhän tästä tulee valmista koskaan.

 WP_20160309_13_41_50_Pro_edited WP_20160310_16_59_38_Pro_edited

Onneksi kerrankin kuitenkin pitkää pinnaa löytyi niin paljon, että jaksoin taistella tämän projektin loppuun, koska lopputuloksesta tuli kyllä parempi kuin ikinä osasin kuvitella etukäteen! Tässäpä siis kuvat valmiista tuotoksesta, josta olen todella ylpeä. Ei huonompi suoritus ensikertalaiselta, vaikka itse sanonkin.

WP_20160313_11_50_30_Pro_edited WP_20160313_11_50_42_Pro_edited WP_20160313_11_50_57_Pro_edited WP_20160313_11_51_13_Pro_edited WP_20160313_11_51_23_Pro_edited WP_20160313_11_51_56_Pro_edited

 

2 Replies to “Projektina nojatuolin päällystäminen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: