Virvon, varvon…

Asuinalueellamme asuu paljon lapsiperheitä, joten meidän kulmilla näin pääsiäisen alla liikkuu paljon kaikenmoisia noitia ja trulleja virpomassa. Omista virpomisistani on jo tovi jos toinenkin kerennyt vierähtämään, mutta ei mene montaa vuotta, kun meilläkin vedetään palmusunnuntaisin taas viittaa niskaan, huivia päähän ja äidin meikkipussilta tongitaan huulipunaa ja rajauskynää mitä hienoimpaan pääsiäisnoidan maskeeraukseen. Sitten ei muuta kuin vitsat kainaloon, joku pata keittiön astiakaapista toiseen käteen ja ovelta ovelle kiertämään.

WP_20160320_11_19_12_Pro_edited
Ihan ei ole varmuutta, että kauanko tästä kuvasta on aikaa, mutta en paljoa huijaa jos sanon, että 20 vuotta voisi olla aika lähellä.

 

”Virvon, varvon

tuoreeks terveeks,

tulevaks vuodeks.

Vitsa sulle,

palkka mulle”

 

Tuo loru tuli pienenä palmusunnuntaisin hyvinkin tutuksi ja nyt tänään palmusunnuntaina meillä on myös käynyt saman vanhan, perinteisen lorun kanssa paljon virpojia ovella. Omasta mielestäni on hienoa, että virpomisperinne on edelleen ainakin täälläpäin säilynyt. Maljakkoon kerääntyvät värikkäät vitsat ovat nimittäin juuri se asia, mikä mielestäni tuo perinteistä pääsiäistunnelmaa kotiin. Tosin joka vuosi tuntuu olevan aina työn ja tuskan tulos muistaa ostaa virpojille palkat kaupasta ajoissa. Niin oli myös tänä vuonna, koska ensimmäisellä kauppareissulla suklaat unohtuivat kauppaan, joten meidän piti lähteä toiseen kertaan kauppareissulle ihan vain noiden suklaiden vuoksi!

WP_20160320_10_46_46_Pro_edited WP_20160320_10_48_13_Pro_edited WP_20160320_11_01_42_Pro_edited WP_20160320_11_05_01_Pro_edited

Tänään on myös kevätpäiväntasaus, mikä tarkoittaa sitä, että talven pimeydestä on selvitty. Jes! Nyt päivä onkin saman pituinen yön kanssa ja tästä eteenpäin mennään kesää ja pidempiä, aurinkoisia päiviä kohti! Myös Nala on siirtynyt tänään ensimmäistä kertaa tänä keväänä parvekkeelle nauttimaan lämpimistä auringon säteistä ja kodin täyttää keväinen raikkaus, kun parvekkeen avoimesta ovesta valon lisäksi sisälle tulvii raikas keväinen ilma.

WP_20160320_11_07_49_Pro_edited WP_20160320_11_05_47_Pro_edited

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

WP_20160320_11_07_27_Pro_edited

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: