Kuka voisi kelloja edistää?

Laskettuun aikaan saakka aika kului todella nopeasti läpi koko raskausajan. Aika tuntui vain lentävän ja päivät loppuvan kesken kaikkien valmistelujen ja hankintojen ollessa vielä täysin vaiheessa. Lasketun ajan jälkeen kellot tuntuvat sen sijaan pysähtyneen täysin ja ensi yönä kesäaikaan siirtyminen tuntuu aika pieneltä lohdulta tämän loputtomalta tuntuvan odottamisen kanssa. Vauvalla ei kuitenkaan tunnu olevan kiire vielä mihinkään. Koska kaikki vauvavalmistelut ovat meillä olleet jo tovin niin hyvällä mallilla, niin tekeminen on käynyt täällä kotosalla aika vähiin. Niinpä olen jo kerennyt tässä suunnittelemaan muun muassa ristiäisetkin lähestulkoon valmiiksi tarjoiluja, musiikkeja ja juhlapaikkaa myöten. Nyt kun vain saataisiin vauva maailmaan, että ihan oikeasti pääsisi näitä suunnitelmia joskus toteuttamaankin.

WP_20160326_17_46_20_Pro_edited

Nyt pääsiäisen aikaan meillä herkutellaan perinteisellä mämmillä vaniljakastikkeen kera, koska minä olen suuri mämmifani ja Lari ehkä pikemminkin sitten sen vaniljakastikkeen fani. Aiemmin tällä viikolla tosin päätettiin valmistaa uunissa nopeahko herkku hedelmistä. Päärynä-omenapaistos syntyi kaapista löytyvistä aineksista ja vähän oman pään mukaan soveltamalla, mutta kasailen tästä herkusta kuitenkin jonkinlaista ohjetta tänne blogiin, koska lopputulos oli superherkullinen.

 

Päärynä-omenapaistos

 

  • 3 isoa kiinteää omenaa
  • 2 päärynää
  • reilu 100g margariinia
  • noin 1dl fariinisokeria
  • reilu 2dl valkoista sokeria
  • hyppysellinen kanelia
  • 4dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 2rkl vehnäjauhoja
  • vaniljakastiketta

 

Kuori hedelmät, poista niistä siemenkodat ja lohko paloiksi. Mausta hedelmät kulhossa valkoisella sokerilla (pari ruokalusikallista) ja kanelilla (reilu hyppysellinen) ja sekoita. Sulata paistinpannulla reilu nokare rasvaa sekä fariinisokeria noin desin verran. Heitä sekaan hedelmät ja anna niiden porista rasva-sokeriliemessä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia niin, että hedelmät saavat hiukan karamellisoitua. Sillä välin ota valmiiksi esille piirakkavuoka ja valmista kaurahiutaleista taikina. Sulata kattilassa 100g margariinia ja 2dl sokeria. Lisää nopeasti sekoittamalla sekaan loput aineet eli kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja kananmunat. Levitä karamellisoidut hedelmät piirakkavuokaan ja levitä päälle tasaisesti kaurahiutaleista valmistamasi taikina. Paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.

WP_20160322_22_15_25_Pro_edited WP_20160323_12_49_47_Pro_edited

 

One Reply to “Kuka voisi kelloja edistää?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: