Odotusta, odotusta…

Nyt on odoteltu jo viikon verran yli lasketun ajan. Tänään tuli siis täyteen 41. raskausviikko ja huomenna starttaa 42. raskausviikko. Tämä viikon odotus, kun mitään ei ole tapahtunut, on kyllä tuntunut elämäni pisimmältä viikolta valehtelematta. Kellot ovat totaalisen pysähtyneet. Synnytyksen käynnistymistä eivät ole vauhdittaneet mitkään kotikonstitkaan. On kokeiltu saunat, hieronnat, siivoukset, liikunnat, koiran harjaukset ja mitään ei vaan tapahdu. Olenkin ihan tosissani alkanut epäilemään, että juhannustako tuo vauva jäi nyt odottelemaan vai mitähän se minun pääni menoksi suunnittelee. Saisi vauva syntyä jo! Mamma on malttamaton!

WP_20160329_20_29_26_Pro_edited
Rv 40+6

  WP_20160329_20_30_32_Pro_edited

Aikaa olen yrittänyt kuluttaa parhaani mukaan. Eilen kävin kaupungilla katselemassa vauvakirjoja kirjakaupassa. Vauvakirjaa tosin en vielä ostanut, koska minulle iski valinnan vaikeus enkä osannut päättää monen hyvän kirjan joukosta, että mikä olisi paras. Se saa siispä vielä muhia hetken aikaa, että mihin kirjaan päädyn. Perinteisissä kirjoissa on se hyvä puoli, että on paljon tilaa kirjoitella muistoja ja tapahtumia ja lapsuusaikaa voi kerätä muistiin yksien kansien väliin eskari-ikään saakka. Sitten taas uudempien kirjojen joukosta löytyy älyttömän söpöjä kirjoja, mutta näissä kansien väliin saa kirjoiteltua muistot vain esimerkiksi ensimmäiseltä ikävuodelta. Saa muuten heitellä vinkkiä, että mitä vauvakirjoja teiltä löytyy ja onko ollut hyviä kokemuksia ostamistanne kirjoista vai onko esimerkiksi ollutkin sitten liian suppea sisällöltään, kun on alkanut täyttämään vauvamuistoja kirjan sivuille. Kaikki vinkit on tervetulleita.

WP_20160329_16_22_49_Pro_edited
Tässäpä pari miettimääni vaihtoehtoa.

Kävin myös kaupungilla herkuttelemassa ystävän kanssa kakkukahvien merkeissä ja teki kyllä hyvää nähdä pitkästä aikaa ja höpötellä kaikesta muustakin kuin raskaudesta ja vauvajutuista. Tällaisista tavoista on pidettävä ehdottomasti kiinni myös synnytyksen jälkeenkin, ettei tule hukkuneeksi ihan pelkästään vain vauvamaailmaan. Välillä tekee hyvää tuulettaa vauvan huuruista pääkoppaa myös höpöttelemällä vaikka työkaverin kanssa matkakokemuksista.

WP_20160329_17_05_04_Pro_edited

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: