Ensitunnelmia

Vauva on nyt viiden päivän ikäinen ja sairaalasta kotiuduimme tiistaina päivällä, joten nyt kolmatta päivää tässä kotosalla vietetään. Olen todella yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki on lähtenyt käyntiin. Aivan turhaan etukäteen pelkäsin, että tuntuisiko lapsi heti omalta ja perheemme jäseneltä synnyttyään. Kyllä tuntui! En tosiaan ole aiemmin voinut kuvitellakaan millaiselta pakahduttava äidinrakkaus voikaan tuntua. Miten voi olla ikävä pinnasängyssä päiväuniaan nukkuvaa maailman suloisinta tuhisijaa? Siinähän se on ihan lähellä ja vauvan näkeekin vaikka koko ajan, mutta silti rinnassa tuntuu hirveä ikävä ja toivoo että herää jo pikkuinen, että pääsen jo juttelemaan sinulle ja pusuttelemaan sinua!

IMG-20160407-WA0003_edited

Sairaalasta jäi pelkästään hyviä kokemuksia ja muistoja. Neljänä päivänä, joina sairaalassa olin, sain todella ihanaa kohtelua. Hoitajat ja kätilöt olivat mitä ihanimpia ja avuliaimpia. Etukäteen jännitin paljon tulevia sairaalapäiviä. Mietin miten pärjäisin siellä kahdestaan vauvan kanssa aivan noviisina, kun Lari ei tietystikään iltaisin ja öisin olisi paikalla. Yksinolo vauvan kanssa heti alkumetreillä tuntui valtavan suurelta vastuulta, enkä tiennyt olenko siihen lainkaan valmis. Sairaalassa kuitenkin nämä ajatukset olivat historiaa. Sekä synnytyksen käynnistymistä odotellessamme, synnytyksen aikana, että synnytyksen jälkeen sitten vauvanhoitoa opetellessa sain niin paljon kultaakin arvokkaampaa oppia, tukea, tsemppiä ja neuvoja kaikkeen mahdolliseen, mitä vain osasin kysyä vuorokauden ajasta riippumatta ja myös isä otettiin todella ihanasti huomioon ja mukaan opettelemaan vauvanhoitoa.

 

Kotiuduttuamme alkoikin sitten arjen opettelu ilman ammattitaitoista ja ihanaa hoitohenkilökuntaa, mikä toki myös etukäteen jännitti. Miten selviäisimme kaikesta, kun sairaalassa aina saattoi kysyä hoitajilta neuvoja, mutta nyt pitäisi olla sitten opit hallussa. Alku kotona on kuitenkin lähtenyt käyntiin yllättävän hyvin. Voisin vain tuijotella tuota ihanuutta aamusta iltaan silmiä räpäyttämättä. Onko olemassa mitään kauniimpaa, täydellisempää ja ihanampaa kuin oma vauva? Tässä vaiheessa olen kyllä sitä mieltä, että ei voi!

WP_20160406_16_45_03_Pro_edited

Alkuun olemme opetelleet Nalan ja vauvan yhteiseloa. Nala on pikkusiskostaan kovin kiinnostunut ja seuraa tarkkaavaisesti kaikkea, mitä vauvan kanssa tehdään. Välillä on jouduttu jopa hieman toppuuttelemaan liian innokasta isosiskoa, että ottaisi vähän rauhallisemmin. Nyt kuitenkin parin päivän jälkeen Nala alkaa jo selvästi tottumaan uuteen tulokkaaseen ja Nalakin malttaa asettua päiväunille välillä.

WP_20160405_13_17_07_Raw_edited
Nalan ja vauvan ensikohtaaminen, kun saavuimme kotiin synnäriltä.

Tänään vuorossa olikin sitten ensimmäinen ulkoilumme. Vauvan pienen koon vuoksi ulkona pyrähdettiin vain lyhyen aikaa, jotta vauva saa totutella ulkoilmaan hiljalleen. Ulkoilu meni todella hyvin. Nala ei säikkynyt vaunuja lainkaan, vaikka nuo taisteluvaunut ovat aina aikaisemmin olleet Nalalle jotain aivan hirveää, kun sellaiset ovat lenkillä vastaan tulleet. Nyt kuitenkin Nala oli sitä mieltä, että ihan kuin meillä olisi vaunut olleet aina lenkeillä mukana. Niissä ei ollutkaan mitään ihmeellistä enää. Vauva nukkui lyhyen ulkoilumme sikeästi ja loppumatkasta tuli pieni itku, kun tyttö heräsi vaunuissa ennen kuin tulimme takaisin sisälle, mutta olin kyllä valmistautunut siihen, ettei vauva osaisi ensimmäisellä vaunulenkillä rauhoittua vaunuihin lainkaan. Innolla odotan jo seuraavaa ulkoiluamme, kun pääsemme taas haukkaamaan raitista ilmaa. Siitä tulikin mieleeni, että tässä melkein viikon vain sisätiloissa olleena teki kyllä itsellekin hyvää päästä hengittelemään raikasta ilmaa ulos ja vähän saada kroppaa liikkeelle synnytyksen jälkeen.

IMG-20160407-WA0003_edited1
Koko perhe ensimmäisellä vaunulenkillä

WP_20160407_14_47_28_Pro_edited

One Reply to “Ensitunnelmia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: